Hareides engelske stjernerekke

Gamst, Riise, Carew og Solskjær.

RIJEKA (Dagbladet.no): Landslagssjef Åge Hareide offentliggjorde i dag laget til morgendagens kamp mot Kroatia.

Det som vekker mest oppsikt, er at formspilleren Morten Gamst Pedersen er plassert på høyre kant, mens John Arne Riise spiller på motsatt side.

- Ved å få både John Arne og Morten framover i banen, håper jeg få mange skudd fra langt hold, sier Hareide til Dagbladet.no.

«Engelsk» angrepsrekke

Ole Gunnar Solskjær starter på topp sammen med John Carew, noe han ser fram til med forventning.

- Carew er stor og sterk, og det passer meg godt - han bidrar til å åpne rom for meg. Samtidig håper jeg også å utfylle ham, sjøl om jeg nok er litt treigere enn hans klubbkamerat Ashley Young, sier en smilende Solskjær til Dagbladet.no.

Under dagens trening lå også Pedersen og Riise langt framme i banen. Dermed er det litt av en angrepsrekke Dario Simic og de andre kroatene må håndtere i morgen:

John Arne Riise (Liverpool), Ole Gunnar Solskjær (Manchester United), John Carew (Aston Villa) og Morten Gamst Pedersen (Blackburn).

GULLREKKA: Lagkaptein Martin Andresen omgitt av de fire norske Premier League-stjernene som utgjør angrepet mot Kroatia i morgen: John Carew, Morten Gamst Pedersen, John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær. Foto: Scanpix
GULLREKKA: Lagkaptein Martin Andresen omgitt av de fire norske Premier League-stjernene som utgjør angrepet mot Kroatia i morgen: John Carew, Morten Gamst Pedersen, John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær. Foto: Scanpix Vis mer

Trening før EM-kvalik

Kampen mot Kroatia er en del av oppladningen til neste måneds EM-kvalikmøte med Bosnia-Hercegovina, en kamp da det vil bli særlig viktig med skuddstyrke.

- Når så ballbesittende lag pakker igjen bakover, blir det viktig å ha spillere som kan avslutte fra langt hold, sier landslagssjefen.

I går sa han at Gamst Pedersen kunne stilne kritikken rundt presisjonen på landslaget med et skudd i krysset i morgen.

- Ny utfordring

Det kan ikke Vadsø-gutten love.

- Hadde det vært så enkelt, så ... Men jeg har scoret med utgangspunkt på høyre kant før også, jeg, sier han til Dagbladet.no.

I Blackburn har han innimellom byttet mellom flankene, og han har gjort mål fra begge kanter.

- Det er klart det blir en litt ny utfordring. Men utgangspunktet på høyre gir meg mulighet til å trekke innover i banen og avslutte, sier han til Dagbladet.no.

Forvent et ordentlig bombardement under morgendagens landskamp.