HYLLES: Åge Hareide tok i dag fatt på jobben med å frakte Rosenborg tilbake til toppen av Eliteserien. Spillerne mener 66-åringen er riktig mann for jobben. Reporter/video: Sindre Lie / Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Hareides første RBK-trening: - Et savn

Ti måneders pause fra treningsfeltet har vært for lenge for Åge Hareide. Fredag var han endelig tilbake på feltet og ledet sin første Rosenborg-trening.

Publisert
Sist oppdatert

LERKENDAL (Dagbladet): Fredag dukket Åge Hareide opp til sin første arbeidsdag på Lerkendal. Dagen startet med felles lunsj på Brakka før det var dags for den første treningsøkta i Trondheim siden 2003.

Kommentarene satt løst og smilet var bredt. Det var en Åge Hareide som tydeligvis hadde gledet seg til å starte opp arbeidet med å snu Rosenborg-skuta.

- Det var hyggelig, det var fint. Jeg har ikke vært på feltet siden november i fjor, så derfor ble jeg ekstra lenge i dag. Det er kjekt å holde på med dette her, sier Hareide til Dagbladet om økta som varte 30 minutter lenger enn planlagt.

Live-published photos and videos via Shootitlive

At 66-åringen var glad for å være tilbake på treningsfeltet var lett synlig for alle de frammøtte. Han sier det rett og slett har vært et savn.

- Ja, det var det. Jeg liker dette her ekstremt godt, å jobbe med spillere og få ting til. Det er kjekt, sier Hareide.

HYLLES: Åge Hareide tok i dag fatt på jobben med å frakte Rosenborg tilbake til toppen av Eliteserien. Spillerne mener 66-åringen er riktig mann for jobben. Reporter/video: Sindre Lie / Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Spennende

Det var ikke bare Hareide som var glad for å komme i gang igjen, også spillerne har vært spente og sett fram imot å få den nye treneren på plass.

- Det var spennende det. Det er godt å komme i gang. Vi har hatt noen fridager, så vi har venta litt og siden ansettelsen ble klar har det gått litt tid så jeg tror alle er spente og gleder seg til å få vind i seila igjen, sier keeper André Hansen etter å ha deltatt i spillsekvensen på treninga etter lyskeskaden han pådro seg i midten av juli.

<strong>TILBAKE:</strong> Åge Hareide leder sin første Rosenborg trening på Lerkendal.Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TILBAKE: Åge Hareide leder sin første Rosenborg trening på Lerkendal. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

En annen spiller som har slitt litt med skader er Pål André Helland. Allerede etter første økt med Hareide ved roret har den skadeplagede vingen bitt seg merke i flere ting ved moldenserens trenerstil.

- Han er veldig tydelig på hvordan han vil ha det. Fantastisk karisma, autoritet og det skinner igjennom at han er veldig flink. Han har spillernes øre for å si det sånn, så vi gleder oss til å få det ut på banen når vi får holdt på over tid, sier Helland til Dagbladet.

- Hovent kne

Per Ciljan Skjelbred ble i sin tid tatt inn i landslagsvarmen av Hareide, da moldenseren var norsk landslagssjef. 12 år seinere får han igjen 66-åringen som sjef og fortsatt har den tidligere Hertha-proffen mye å lære av Hareide ifølge ham selv.

- For meg når jeg var så ung så var det veldig stort å være på landslaget. Du hadde jo veldig respekt for spillere og trenere, og var bare glad for å være der og lære og suge til seg så mye informasjon og fotball en kan og det er det jeg holder på med nå også, forteller Skjelbred.

RUTINERT: Når Åge Hareide og Rosenborg møter Strømsgodset i Drammen neste uke har ikke den rutinerte treneren tapt en fotballkamp på nesten fire år. Reporter/video: Sindre Lie / Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Åge Hareide ble koblet til Rosenborg med en gang Eirik Horneland fikk sparken i slutten av juni. Begge parter ønsket å forenes, men en operasjon i Hareides kne satt alt på vent. Men nå kan Hareide betrygge eventuelt bekymrede Rosenborg-supportere om at kneet er helt fint igjen.

- Kneet funker fint. Det er bare litt hovent, ellers er det ok. Jeg kjenner ingenting, så det fungerer bra, avslutter 66-åringen fra rosenes by.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer