Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareides Malmö kan smile hele veien til banken

Etter Champions League-deltakelsen.

SUKSESS: Åge Hareides Malmö vant bare en av seks kamper i Champions League, men får inn store inntekter på europacupdeltakelsen. Foto: AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI / NTB Scanpix
SUKSESS: Åge Hareides Malmö vant bare en av seks kamper i Champions League, men får inn store inntekter på europacupdeltakelsen. Foto: AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI / NTB Scanpix Vis mer

Åge Hareides Malmö er ute av europacupen etter 2-4 tapet for Olympiakos tirsdag, men den økonomiske suksessen er stor.

Mesterligaspillet har gir den svenske klubben omtrent 160 millioner kroner (18 millioner euro) i inntekter fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA), selv om det endte med sisteplass i gruppen etter en seier og fem tap.

- Pengene vi tjener på dette betyr utrolig mye, sier administrerende direktør Niclas Carlnen i Malmö til aftonbladet.se.

- Inntektene gir oss en helt ny stabilitet og plattform å jobbe videre fra, slår Carlnen fast. Han sier at UEFA per i dag har gitt Malmö 14 millioner euro for deltakelse i mesterligaen. I tillegg er det kommet inn en million euro som følge av seieren over Olympiakos på hjemmebane.

Flere penger Den svenske klubben har så langt fått tre millioner euro som del av klubbens andel i den såkalte markedspoolen, men det kommer mer.

- Den endelige summen vi får fra denne potten avhenger av hvilke markedsinntekter UEFA får fra turneringen totalt sett. Vi får vår andel beregnet ut fra den totale summen. Vi har fått høre at vi kan vente omtrent like mye som vi allerede har fått, noe som betyr at vi ytterligere kommer til å få tre millioner euro. De pengene kommer ikke før i juni, sier direktør Carlnen.

Klubben har også hatt tre utsolgte hjemmekamper, med tilhørende inntekter. Til sammen regner Carlnen med omtrent 170 millioner svenske kroner i inntekter.

Også utgifter Niclas Carlnen kan ikke si hvilken nettogevinst Malmö sitter igjen med etter deltakelsen i mesterligaen. De 170 millionene er brutto inntekt, og det finnes selvsagt også store utgifter forbundet med deltakelsen.

- Vi må kjøpe flybilletter, betale for hotellovernattinger, bonuser og hele pakken. Jo, det er ganske store kostnader også, forklarer direktøren.

Han legger til at det ikke bare er pengene som teller. Han gleder seg også over at deltakelsen i mesterligaen betyr mye for svensk fotball totalt sett. Da Malmö slapp gjennom nåløyet i år, var det som første svenske klubb på 14 år.

- Deltakelsen vår vil hjelpe alle svenske klubber. Nå kommer Sverige til å få høyere rankingpoeng, og det vil gi positive utslag og bedre seeding for de svenske lagene, sier Carlnen.

(NTB)