Hareides Malmö kan smile hele veien til banken

Etter Champions League-deltakelsen.

SUKSESS: Åge Hareides Malmö vant bare en av seks kamper i Champions League, men får inn store inntekter på europacupdeltakelsen. Foto: AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI / NTB Scanpix
SUKSESS: Åge Hareides Malmö vant bare en av seks kamper i Champions League, men får inn store inntekter på europacupdeltakelsen. Foto: AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Åge Hareides Malmö er ute av europacupen etter 2-4 tapet for Olympiakos tirsdag, men den økonomiske suksessen er stor.

Mesterligaspillet har gir den svenske klubben omtrent 160 millioner kroner (18 millioner euro) i inntekter fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA), selv om det endte med sisteplass i gruppen etter en seier og fem tap.

- Pengene vi tjener på dette betyr utrolig mye, sier administrerende direktør Niclas Carlnen i Malmö til aftonbladet.se.

- Inntektene gir oss en helt ny stabilitet og plattform å jobbe videre fra, slår Carlnen fast. Han sier at UEFA per i dag har gitt Malmö 14 millioner euro for deltakelse i mesterligaen. I tillegg er det kommet inn en million euro som følge av seieren over Olympiakos på hjemmebane.

Flere penger Den svenske klubben har så langt fått tre millioner euro som del av klubbens andel i den såkalte markedspoolen, men det kommer mer.

- Den endelige summen vi får fra denne potten avhenger av hvilke markedsinntekter UEFA får fra turneringen totalt sett. Vi får vår andel beregnet ut fra den totale summen. Vi har fått høre at vi kan vente omtrent like mye som vi allerede har fått, noe som betyr at vi ytterligere kommer til å få tre millioner euro. De pengene kommer ikke før i juni, sier direktør Carlnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer