SCORET: Tidligere FKH-spiss Nikola Djurdic satte inn Malmös første mål. Foto: Scanpix
SCORET: Tidligere FKH-spiss Nikola Djurdic satte inn Malmös første mål. Foto: ScanpixVis mer

Hareides Malmö med mesterligabragd

Snudde 0-2 til 3-2.

Malmö hadde oddsene mot seg, men er videre til siste runde av mesterligakvalifiseringen etter å ha slått Salzburg 3-0 i onsdagens returkamp i 3. runde.

Malmö gikk dermed videre med 3-2 sammenlagt.

De færreste trodde Åge Hareides mannskap skulle ta seg videre i turneringen etter at østerrikerne vant 2-0 på hjemmebane. Men i løpet av kampens første 42 minutter scoret vertene tre ganger, hvilket sikret det imponerende avansementet.

Dermed lever fortsatt mesterligadrømmen for Malmö, som har både Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem på laget. Hvem som blir neste hinder på veien mot den gjeve turneringen, avgjøres på fredag når playoffkampene trekkes.

Drømmestart Vertene fikk drømmestarten de hadde håpet på da Berget fant tidligere Haugesund-spiller Nikola Djurdjic med et perfekt framspill i det sjuende minutt. Serberen var iskald alene med Salzburg-keeperen og satte inn 1-0.

Blåtrøyene fortsatte å presse Valon Berishas Salzburg og doblet ledelsen i det 14. minutt med en scoring signert den svenske spisstjernen Markus Rosenberg.

Og Jo Inge Berget og lagkompisene var ikke ferdige med det. Tre minutter før pause var snuoperasjonen et faktum da Vladimir Rodic satte inn Malmös tredje mål for kvelden.

Rødt kort I det 65. minutt var det nok flere som så for seg at det hele skulle ende i en gedigen nedtur for Malmö. Hjemmelagets Enoch Kofi Adu, i fjor utlånt til Stabæk fra Club Brugge, pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt av banen.

Det førte naturligvis til en nervepirrende avslutning på kampen.

Men heldigvis for Hareide holdt vertene hodet kaldt og vant oppgjøret 3-0. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram