Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åge Hareide og Danmark i Nations League

Hareides menn herjet mot Wales, til tross for konflikt og Bendtner-skandale

Danmark vant 2-0 mot Wales i ligapremieren.

KAMPENS STORE SPILLER: Nummer 10, Christian Eriksen, feirer med lagkameratene etter kampens første scoring. Foto: Reuters/Matthew Childs
KAMPENS STORE SPILLER: Nummer 10, Christian Eriksen, feirer med lagkameratene etter kampens første scoring. Foto: Reuters/Matthew Childs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Danmark - Wales 2-0 (1-0)

Åge Hareide og hans Danmark har ikke hatt den beste starten på Nations League. Forberedelsene har blitt påvirket av en pågående konflikt om sponsorer, og fokuset dreide seg mer og mer mot det utenomsportslige da nyheten om at Nicklas Bendtner ble siktet for vold etter han brakk kjeven på en taxisjåfør i København natt til søndag.

Endelig ble fokuset rettet mot det sportslige igjen, da Danmark vant 2-0 i ligapremieren i Nations League.

Stjernespillere

Wales kom på besøk til danske Aarhus. Simon Kjær og Christian Eriksen måtte bryne seg mot store spillere som Gareth Bale og Ben Davies. For å ikke snakke om legenden som sto på sidelinja, selveste Ryan Giggs som skulle lede sin andre offisielle kamp som landslagssjef.

Giggs satset på et ungt og friskt lag mot Danmark, med blant annet Chelsea-talentet Ethan Ampadu på midtbanen. Forrige kamp mot Irland var veldig god, og Giggs har uttrykt at han ønsket å gjenskape de gode prestasjonene fra sist. Waliserne vant hele 4-1 mot nabolandet.

Wales og Danmark har spesielt en ting til felles, og det er at begge lag har en internasjonal stjernespiller på laget. Wales har Gareth Bale og Danmark har Christian Eriksen.

Det skulle derimot vise seg å være Tottenham-spilleren Eriksen som tok saken i egne hender. Dansk fotball har vært preget av utenomsportslige konflikter den siste tida, men i kveld snakket Eriksen med beina og ikke munnen.

To mål ble scoret av Hareides store mann.

I første omgang hadde Eriksen to store sjanser, hvor han valgte å sløse bort den sjansen som var mest åpenbar å sette i mål. Den andre sjansen var fra skrå vinkel inne i sekstenmeteren, hvor han viste stor klasse og satte ballen i mål via stolpen.

I andre omgang ble unggutten Ethan Ampadu straffet da han tok hands inne i egen boks. Straffe til Danmark, som Eriksen plasserte sikkert i høyre keeperhjørne.

Kaptein Bale var riktig nok skuffet etter tapet, og mente det var vanskelig å komme tilbake etter scoring nummer to.

- Selfølgelig er det skuffende å tape. Vi kjempet hardt. Jeg syns også at straffen var litt billig, og det gjorde det vanskelig for oss, sier Bale etter kampen, og legger til:

- Danmark er et godt lag, det viste de i VM. Vi spilte bra i perioder, men jeg tror Danmark hadde fordelen av friske ben. Dette var deres første kamp, og vi spilte for tre dager siden.

Offensive lag

De første femten minuttene bar preg av tøffe dueller og slurv fra begge lag. På banen var to offensivt rettet lag som ønskte å score mål. Nærmest var Danmark, som hadde et par gode muligheter i starten av kampen.

Hos Wales var Ramsey nærmest, som fikk stå alene og prøve på et skudd fra langt hold. Det gikk over mål.

Da halvtimen var gått, viste Bale at han nærmest kan fungere som et angrep aleine. Han mottok ballen på venstre flanke, satte fart og utfordret en mot en før han fyrte av et hardt skudd langs bakken. Ballen gikk akkurat utenfor høyre stolpe.

Etter 32 minutter fikk danskene til de rette kombinasjonene som førte til at Christian Eriksen fikk skyte ballen i mål, fra en noe vanskelig vinkel. Ballen ble spilt ut på høyre side, før den igjen ble lagt inn i boks. Der var Eriksen på riktig plass og satte ballen via stolpen og inn i mål.

Hareide dro ikke på smilebåndet da Eriksen satte ballen i mål, men da Danmark var nære å avansere til 2-0, da dro den norske landslagssjefen fram smilet. Pione Sisto fyrte av et skudd mot høyre kryss, som Wayne Hennessey akkurat fikk hånda på. En enorm prestasjon både av Sisto og Hennessey.

- Rystet

Hendelsen natt til søndag er uheldig for Bendtners karriere, skriver flere danske aviser, da han både har ønsket seg bort fra Rosenborg i overgangsvinduet og et håp om å igjen spille med flagget på brystet.

Skulle Bendtner bli tiltalt for vold på taxisjåføren, så kan karrieren være slutt, mener den tidligere landslagsspilleren Flemming Povlsen.

- Det er nok nå. Vi vet ikke hvor vi er i saksforløpet, men det som er sikkert er at Bendtner er på et punkt i karrieren hvor han trenger positivitet rundt seg. Dette trekker ned negativt, sier han til danske Kanal 5.

Også Bendtners tidligere landslagskamerat Lars Jacobsen, mener det er uheldig.

- Jeg er rystet på dansk fotball sine vegne, men også Bendtners sine. Man skal ikke peke fingre, for vi vet ikke eksakt hva som har skjedd, men det er ikke bra, sier Jacobsen.

Påvirket kveldens laguttak

Konflikten med DBU førte til at de danske spillerne sto over privatlandskampen mot Slovakia onsdag. Fredag samlet troppen seg, men det gjorde også til at forberedelsene til søndagens kamp ble begrenset. Søndag kveld stilte danskene igjen med toppet lag, men forhandlingene fortsetter mandag.

I forkant sa Hareide at konflikten kom til å ha betydning for kveldens laguttak.

- Jeg ville gjerne ha prøvd nye spillere mot Slovakia. Nå må vi bruke de som vi kjenner og er trygge på, sa Hareide og lå til:

- Det er imidlertid en fordel at vi har så stor kontinuitet i troppen, og vi har bare to nye spillere i form av Christian Nørgaard og Anders Christiansen.

Hele Norges coronakart