Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hareides menn over streken igjen

Slo Henke-løst Helsingborg.

KAN HAN KLARE DET? Åge Hareide har dratt Örgryte over streken, etter tremålsseieren mot Helsingborg. Foto: Adam Ihse / SCANPIX
KAN HAN KLARE DET? Åge Hareide har dratt Örgryte over streken, etter tremålsseieren mot Helsingborg. Foto: Adam Ihse / SCANPIX Vis mer

|||Åge Hareides Örgryte-lag er over streken igjen, iallfall til nedrykksrivalene har spilt mandag. Gamleklubben Helsingborg ble slått 3-0 søndag.

Hareide har ført Helsingborg til seriegull. Greier han å berge Örgryte fra nedrykk til Superettan, er det trolig en vel så stor prestasjon.

Laget hadde bare to poeng og var håpløst sist da Hareide overtok trenerjobben på forsommeren. Nå er laget oppe i 23 poeng og har kvalifiseringsplassen, ett poeng foran Hammarby og to foran Djurgården.

De to stockholmslagene spiller sine kamper i fjerde siste runde mandag, borte mot henholdsvis Halmstad og Häcken.

- Det er fint med seier, men vi må opp på mye høyere nivå når vi møter Djurgården borte i neste runde, sa Hareide.

Hattrick
Det var ikke bare sunnmøringen som tuktet gamle kjente søndag. Alvaro Santos scoret tre ganger mot gamleklubben.

Brasilianeren satte inn 1-0 på straffespark midtveis i første omgang. Joel Ekstrand ble utvist da han felte Santos bakfra, og Helsingborg måtte spille halvannen omgang i undertall.

To nye hjemmemål i annen omgang fullførte verket for Hareides menn. På 2-0-målet var hjemmespiller Marcus Nilsson sist på ballen, men dommeren førte Santos som scorer i kamprapporten.

- Ballen var på vei inn da den traff Nilsson, mente dagens mann.

Populært banner
Örgryte fortsatte der laget slapp før landslagspausen, med seier. Helsingborg sliter derimot tungt og er ute av medaljekampen etter søndagens tap. Gjestene stilte redusert. Marcus Lantz var utestengt, og Henke Larsson var ikke i troppen.

Det omstridte banneret med støtte til fengslede Dawit Isaak var for øvrig på plass søndag også, og fikk selskap av et enda større.

Sveriges fotballforbund måtte bøye av og stryke en bot Örgryte var ilagt for den i fotballsammenheng forbudte politiske ytringen. Banneret ble møtt med jubel søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling