Hareides menn ydmyket i Ukraina

Fikk fire i sekken av Sjakhtar.

TAPTE: Sjakthar Donetsk ble for sterke for Malmö. Foto: Scanpix
TAPTE: Sjakthar Donetsk ble for sterke for Malmö. Foto: ScanpixVis mer

Åge Hareides Malmö var sjanseløs borte mot Sjakhtar Donetsk i mesterligaen tirsdag. Ukrainerne dominerte fullstendig og vant enkelt 4-0.

Tapet betyr at det ser umulig ut for Malmö å ta seg videre til cupspillet i årets mesterliga. I kampen om tredjeplassen er også Hareides mannskap på hæla. Skulle både Sjakhtar Donetsk og Malmö gå poengløse ut av sine to siste gruppekamper mot Real Madrid og Paris Saint-Germain, vil ukrainerne gå til europaligaen på innbyrdes oppgjør.

Det var kort og godt få plusser å ta med seg fra tirsdagens kamp i Lviv for det svenske mesterlagets norske trener.

Stygg skade Den første smellen kom i form av en stygg skade. Bare ni minutter var spilt da midtbanespiller Oscar Lewicki fikk hard medfart i en duell med hjemmelagets Taras Stepanenko. Malmös medisinske støtteapparat var raskt på pletten og signaliserte bytte.

Noen minutter etter at Lewicki hadde forlatt banen på båre, opplyste Malmös på sin Twitter-konto at 23-åringen hadde pådratt seg en kraftig hjernerystelse og ikke husket noe av episoden. Ut over det hadde unggutten det etter forholdene bra.

Midtbanespillerens skade tvang Hareide til å gjøre endringer i laget nesten før kampen hadde kommet skikkelig i gang. Det er sjelden heldig, og mer trøbbel skulle det bli for den norske suksesstreneren.

Sjakhtar Donetsk skapte flere farligheter før uttellingen kom etter en snau halvtimes spill. Da fikk Oleksander Gladkij to sjanser etter et strålende innlegg fra Marcio Azevedo. Malmö-keeper Johan Wiland reddet det første forsøket, men returen var veteranen sjanseløs på. 1-0.

Overkjøring Ufortjent var det definitivt ikke. Hjemmelaget var best i det meste før pause, mens Malmö-spillerne kjempet febrilsk for å henge med.

I annen omgang var det få tegn til bedring sett med Malmö-øyne, og igjen startet det ille for gjestene fra Skåne. To minutter var spilt da hjemmelaget fikk straffe etter at islandske Kári Árnason var for tøff i duellen med Alex Texeira. Sjakhtar-kaptein Darijo Srna doblet ledelsen fra krittmerket.

Åtte minutter senere fikk Eduardo stå udekket av et Malmö-forsvar i oppløsning. Den tidligere Arsenal-spilleren takket og styrte inn 3-0 med hodet.

4-0 var signert Alex Texeira, og plutselig var stortap blitt til ydmykelse for Malmö. På tampen fikk islandske Arnason sitt annet gule kort og ble utvist.

Jo Inge Berget ble byttet ut ved pause, mens Magnus Wolff Eikrem fikk spille det siste drøye kvarteret for Malmö. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram