SCORET FØRST: Yann Erik de Lanlay scoret Vikings første mål mot Fredrikstad. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
SCORET FØRST: Yann Erik de Lanlay scoret Vikings første mål mot Fredrikstad. Foto: Tommy Ellingsen / ScanpixVis mer

Hareides unggutter sørget for tre nye Viking-poeng

- Det er et spennende lag vi har på gang.

STAVANGER (Dagbladet): • Viking - Fredrikstad 2-0

Tre av Vikings fire mål i de siste kampene er laget av tenåringer. I dag var det Yann-Erik de Lanlay (19) som egenhendig sørget for det avgjørende 1-0-målet.

Da hadde allerede Christian Landu Landu (19) truffet stanga, og begge hadde minst én mulighet hver til å øke Vikings ledelse. Det hadde også både Veton Berisha (17) og storebror Valon Berisha (18).

Og det var ikke tilfeldig. Den mye omtalte ungdomsrevolusjonen i Viking blir mer og mer tydelig.

- Det er et spennende lag vi har på gang, men det er fortsatt noe ujevnt, sa Viking-trener Åge Hareide til TV 2 Sporten etter kampen.

Tålmodighet til de unge For i en jevnspilt kamp mot et form- og profilsterkt Fredrikstad, var det giften i avslutningene som skilte lagene i Vikings favør. Og den giften er tydeligvis laget på Vikings gutterom.

Framgangen til tenåringene er også oppfyllelsen av Åge Hareides plan. Med tålmodighet har han stadig gitt de unge spillerne fornyet tillit og dermed har de også fått den selvtilliten de trenger for å dominere slik de gjør nå.

Samtidig fikk de den nødvendige støtten fra en målveteran som Bengt Sæternes (36) i første omgang. Men takket veteranene for hjelpen ved å drive den andre veteranen Erik Nevland (33) fram til fornyet tro på egne målgjøreregnskaper.

Nevland doblet for Viking på overtid.

Klatrer på tabellen Viking har nå bare tapt en av de sju siste seriekampene, men fortsatt er det langt fram til klubben er i det ufarlige midtsjiktet av tabellen.

I tillegg til de unges målteft, er det selvtillit i alle ledd som skille dagens Vikinglag fra det som opptrådte for noen måneder siden.

Og bakerst viser Rune Almenning Jarstein (26) at Viking også har gjort noen meget gode kjøp de siste årene. Han sørget igjen for avgjørende redninger da motstanderen var i ferd med å skyte seg inn i kampen.

PUNKTERTE: Erik Nevland scoret på overtid, og punkterte kampen i Vikings favør. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix
PUNKTERTE: Erik Nevland scoret på overtid, og punkterte kampen i Vikings favør. Foto: Tommy Ellingsen / Scanpix Vis mer