Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hårete og suveren seier i Planica

De norske gutta vant en suveren seier i lagkonkurransen og vant med 100 poeng.

(Dagbladet.no) For noen uker siden havnet Norge 100 poeng bak Østerrike i VM i skiflyging. Dermed ble det «bare» bronsemedaljer på de norske gutta i lagkonkurransen.

Kanskje bakken i Oberstdorf var for kort.

For i verdens største bakke i Planica - hvor hopperne flyr like langt som to hele fotballbaner - var nordmennene overlegne.Norge var nøyaktig 100 poeng foran Finland og 233 foran Østerrike. Dermed har Norge vunnet alle lagkonkurransene denne sesongen - bortsett fra i VM.

- Dette var en ordentlig revansje for det som skjedde i VM, sier Anders Bardal til NRK.

Suveren ledelse

I går kapret de norske hopperne fire av de seks første plassene. Det lovet godt foran lagkonkurransen og Mika Kojonkoskis gutter sviktet ikke.

- Dette var veldig morsomt. Det ble litt mer flyging i dag, sier Bjørn Einar Romøren til NRK.

Etter den første omgangen hadde Norge en suveren ledelse på 68,3 poeng foran Finland. Hjemmefavorittene fra Slovenia lå på tredjeplass.

image: Hårete og suveren seier i Planica

Anders Bardal landet på hele 232,5 meter, men han mistet balansen og måtte støtte seg med hånda i bakken for å ikke falle.

- Jeg ble litt kylling de siste meterne, sier han.

Verdenseneren Gregor Schlierenzauer hadde det lengste hoppet i første omgang med 233,5 meter, men Martin Koch mislyktes med et hopp på drøyt 100 meter og Østerrike lå bare på 6. plass.

Åtte gode hopp

Alle de norske gutta leverte varene også i finaleomgangen, og seieren var aldri truet. Slik hoppet seierherrene:

Tom Hilde (217,5 og 212,5 meter).

Anders Jacobsen (219,5 og 210,5 meter).

Anders Bardal (232,5 og 213,5 meter).

SVEISEN SEIER: Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Bardal jubler etter sistehoppet til Bjørn Einar Romøren - med mer eller mindre flott parykker på hodet. Foto: AP
SVEISEN SEIER: Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Bardal jubler etter sistehoppet til Bjørn Einar Romøren - med mer eller mindre flott parykker på hodet. Foto: AP Vis mer

Bjørn Einar Romøren (220,5 og 216,5 meter).

Schlierenzauer hoppet østerrikerne opp til 3. plass, men de kom seg ikke forbi Finland.


PS!
Hoppsesongen blir avsluttet med individuelt renn i Planica søndag.

image: Hårete og suveren seier i Planica
NESTEN NY PERS: Anders Bardal landet på 232,5 meter i førsteomgangen, men det vil ikke telle i rekordbøkene siden han måtte støtte seg med hånda i landingen.
VINTERENS BESTE LAG: De norske hoppgutta har vunnet alle lagkonkurransene - bortsett fra den i VM i skiflyging tidligere i vinter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media