Hårfine bom ødela ledelsen til Linda

Endte på 6. plass i fellesstarten.

(Dagbladet.no:) Linda Grubben vant normaldistansen og fikk sølv på jaktstarten. I dag så det lenge ut til at premiesamlingen skulle bli enda penere.

Hun startet veldig bra på VM-fellesstarten over 12,5 kilometer, og gikk først ut fra andre skyting. Da hadde hun skutt feilfritt på de to første liggende seriene.

Men på den første ståendeserien kom bommene - og begge var av den hårfine sorten, ifølge NRK-ekspert Ola Lunde.

- Det var kant ut, jeg kjente dem veldig godt, sier Grubben til NRK.

- Er fornøyd

Hun måtte ut i to strafferunder, og tapte så mye på dette at flere løpere foran henne måtte skyte bom på siste for at hun skulle blande seg inn i gullkampen.

Det skjedde ikke.

Selv om Grubben skjøt feilfritt på siste stående klarte hun ikke gå seg lenger opp enn til en sjetteplass.

ER I GOD FORM: Linda Grubben har vist at hun har klart å prikke inn toppformen til VM, men i dag ble det «bare» sjetteplass på henne. Foto: SCANPIX
ER I GOD FORM: Linda Grubben har vist at hun har klart å prikke inn toppformen til VM, men i dag ble det «bare» sjetteplass på henne. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg er fornøyd uansett. Dette var et ganske bra løp, bortsett fra den ene serien på stående, sier Grubben.

Dermed ble det tysk storeslem i Anterselva.

Tysk kanonlag til stafetten

Andre Henkel skjøt også to bom, men hun gikk så raskt i sporet at hun kapret gullmedaljen. Lagvenninnen Martina Glagow fulgte henne helt til den siste svingen på stadion, men måtte gi tapt.

Kati Wilhelm gikk inn til bronse, og det tyske laget virker veldig sterkt foran morgendagens stafett.

Ann Kristin Flatland skjøt to bom, og endte på 18. plass. Tora Berger måtte ut i sju strafferunder, og hun gikk inn til 25. plass.

- Det var skikkelig tungt i dag. Jeg kom bakpå etter første skyting, og ble defensiv i tankegangen, sier Berger til NRK.

Hårfine bom ødela ledelsen til Linda