- BARE POSITIVT: Manchester United-manager Alex Ferguson hevder han utelukkende gir spillerne positive meldinger på treningsfeltet. Myten om «hårføneren» tror han kommer fra at han ikke er så god til å takle nederlag. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
- BARE POSITIVT: Manchester United-manager Alex Ferguson hevder han utelukkende gir spillerne positive meldinger på treningsfeltet. Myten om «hårføneren» tror han kommer fra at han ikke er så god til å takle nederlag. Foto: Andrew Yates, AFP/ScanpixVis mer

- «Hårføneren» er en del av myten om meg

Ferguson håper spillerne ikke frykter ham.


• Følg Manchester United - Basel og seks andre Champions League-kamper i Dagbladets fotballstudio klokka 20.45.

(Dagbladet): Manchester Uniteds manager Alex Ferguson var unormalt villig til å snakke om seg selv og sitt eget temperament i går.

Blant annet hevder han at raseriutbruddene hans - den såkalte «hårføneren» - er en myte.

- Hørføneren er en del av myten og sirkuset. Det er fullstendig overdrevet, som kastingen av tekopper, sier han ifølge Daily Mail.  

Det er over sju år siden Ferguson avviste at han pleide å slenge kopper og fat rundt i garderobene.

- Jeg gjorde det én gang, og bare én gang, i Aberdeen mot Arges Pitesti. Men jeg traff tekanna og holdt på å brekke hånda, sa Sir Alex i 2004.

Innrømmer krangling Men Ferguson innrømmer at han liker dårlig når spillerne begynner å diskutere med ham.

- Jeg liker ikke at folk tar igjen med meg. Jeg tror det er der «hårføner-behandlingen» kommer fra, sier han.

David Beckham har fortalt om spillernes frykt for sjefen i United. Ferguson sier han håper det ikke stemmer, og at det også er myteomspunnet.

- På trening er det ikke annet enn skryt til alle spillere. Ikke noe annet enn positive meldinger. Det David og andre sikter til er hvordan jeg takler tap, noe som ikke er lett for meg, innrømmer Sir Alex.

69-åringen mener likevel at han har roet seg med årene.

- Da jeg startet som 32-åring, forsikret jeg meg om at jeg ikke kom til å mislykkes i jobben, men jeg har mildnet. Kanskje jeg har en kort lunte, men sinnet går fortere over. Jeg slår av ganske fort nå.

Rett hjem Ferguson forteller at han som ung manager i skotske Aberdeen pleide å sette seg i et hjørne av puben sammen med assistenten Archie Knox. Det endte som regel med at noen kom bort til dem for å si sin hjertens mening, noe som ikke alltid gikk så bra.

Nå reiser han rett fra stadion og hjem - etter den obligatoriske drinken med motstanderlagets trener.

- Vi snakker aldri om kampen, for den er over. Du aksepterer det. Det handler om å omgås folk som har de samme problemene som deg selv. De samme bekymringene, de samme følelsene omkring et tap.