PÅ TRIBUNEN: Siden september 2008 har Owen Hargreaves (i midten) måtte følge Manchester United fra tribunen på grunn av kneoperasjoner. Nå har han imidlertid vært i trening en god stund, og kan få en plass på benken mot Chelsea i morgen. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
PÅ TRIBUNEN: Siden september 2008 har Owen Hargreaves (i midten) måtte følge Manchester United fra tribunen på grunn av kneoperasjoner. Nå har han imidlertid vært i trening en god stund, og kan få en plass på benken mot Chelsea i morgen. Foto: Andrew Yates, AFP/ScanpixVis mer

Hargreaves aktuell på benken mot Chelsea

Har ikke spilt for United på halvannet år.

||| (Dagbladet): Wayne Rooney går glipp av Manchester Uniteds kamp mot Chelsea i morgen, men en annen United-stjerne kan gjøre comeback etter halvannet år med skade.

Owen Hargreaves spilte sin siste a-kamp for United i september 2008, før han den påfølgende vinteren ble operert i begge knær.

For to uker siden gjorde han omsider comeback for reservelaget til United, men i morgen ligger det an til en plass på benken til førstelaget.

For etter at Alex Ferguson informerte om skadeofanget til Wayne Rooney i formiddag, fortalte United-manageren at både Hargreaves og John O'Shea, som også har vært ute med skade, kan få sjansen i løpet av de nærmeste dagene.

- Viktig for selvtilliten- O?Shea og Hargreaves har jobbet masse de siste ukene, og de er tilbake, de trenger å være tilbake, sier Ferguson ifølge manutd.com.

- De kan sitte på benken. En av dem på lørdag og den andre på onsdag. Å få dem inn i førstelagstroppen er viktig for å styrke selvtilliten deres, sier han.

Ettersom United droppet Hargreaves da de meldte inn troppen til utslagingsfasen av Champions League, er han ikke aktuell mot Bayern München onsdag.

Altså ligger det an til Hargreaves på benken når Chelsea kommer til Old Trafford i morgen, mens O'Shea trolig er i kamptroppen mot Bayern.

Valgte EnglandHargreaves har 42 landskamper for England, men det skal nok mye til at 29-åringen rekker å overbevise Fabio Capello om at han fortjener en plass i VM-troppen til sommeren.

Hargreaves ble født i Canada, men med walisisk mor og engelsk far, kunne han velge mellom tre landslag å representere. Valget falt på England, og han ble den første spilleren til å spille på det engelske landslaget uten å ha bodd i Storbritannia, ifølge Wikipedia.

Hargreaves flyttet direkte fra Canada til Bayern München, der han slo gjennom og etablerte seg som landslagsspiller før han gikk til Manchester United i 2007.

Han var med på å vinne både ligaen og Champions League i debutsesongen i United, men forsvant altså med kneskader bare noen uker inn i den andre sesongen.