SJELDEN VARE: Manchester City-assistent David Platt mener spillertyper som Owen Hargreaves er mangelvare i internasjonal fotball.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
SJELDEN VARE: Manchester City-assistent David Platt mener spillertyper som Owen Hargreaves er mangelvare i internasjonal fotball.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

- Hargreaves er en kalkulert risiko

City mener de har funnet en sjeldenhet.

Manchester Citys kontraktinngåelse med Owen Hargreaves omtales som en kalkulert risiko av trener David Platt.

Platt jobber som trener med særansvar for taktikk under manager Roberto Mancini. Den tidligere engelske landslagsspilleren avslører overfor Manchester Evening News at City bestemte seg for å hente Hargreaves etter å ha mislykkes med å selge Emmanuel Adebayor, Roque Santa Cruz og Craig Bellamy.

- Vi trengte en sentral midtbanespiller, men dessverre har spillerne som har forsvunnet ut av troppen gått på lån, så vi har ikke fått overgangssummer for dem, sier Platt til lokalavisen.

Citys trenerteam fikk tidlig beskjed om at det ikke var rom for å bruke store penger på flere forsterkninger etter at Samir Nasri ble kjøpt fri fra Arsenal. Da måtte klubben i så fall få inn pengene via salg av andre spillere. Skadeforfulgte og kontraktsløse Hargreaves, som kun spilte 11 minutter i sine to siste sesonger for byrival United, ble hentet inn på overgangsvinduets siste dag. Størrelsen på canadierens lønn avhenger av antallet kamper han spiller for de lyseblå.

KALKULERT RISIKO: Manchester City-assistent David Platt (t.h.) vil ikke kalle det gambling å hente skadeforfulgte Owen Hargreaves til klubben, men en kalkulert risiko.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
KALKULERT RISIKO: Manchester City-assistent David Platt (t.h.) vil ikke kalle det gambling å hente skadeforfulgte Owen Hargreaves til klubben, men en kalkulert risiko.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville Vis mer

Platt mener Manchester City har vært kreative ettersom de fant en løsning som ikke innebar en ny, stor overgangssum. Han beskriver nysigneringen som et halvfullt glass, ikke et glass som er halvtomt.

- Mange vil si at vi gambler, men jeg mener det blir for sterke ord. Når en legger sammen alle disse tingene er det en kalkulert risiko som vi følte var verdt å ta, uttaler Platt før han fortsetter:

- Vi fikk fatt i en spiller som er vanskelig å finne. En spiller med mesterligaerfaring. Dersom vi snakker om Owen Hargreaves som han var, er han en av de beste midtbanespillerne i verden.

(NTB)