KLAR FOR CITY: Owen Hargreaves har signert en ettårsavtale med Manchester City. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
KLAR FOR CITY: Owen Hargreaves har signert en ettårsavtale med Manchester City. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Hargreaves er klar for City

Høstens sjokkovergang er et faktum.

(Dagbladet): - Vi håper han får liv i karrieren sin et annet sted, sa sir Alex Ferguson om Owen Hargreaves da midtbanespilleren ble frigitt av Manchester United 22. mai i år.

Men skotten hadde nok aldri forestilt seg at klubben Hargreaves skulle havne i var byrival Manchester City. Onsdag kveld annonserte de lyseblå på sin hjemmeside at 30-åringen har signert en ettårskontrakt.

Med andre ord har han bestått legesjekken hos City, etter å ha blitt gitt opp av Manchester United og det medisinske apparatet der. Det ble spekulert i at United ville tilby Hargreaves en «pay-as-you-play»-avtale i våres, men den muligheten valgte de ikke å benytte seg av.

Det gjør derimot City, som åpenbart mener den skadeforfulgte midtbanespilleren har mer å tilby.

- Han er et midtbaneanker som det engelske landslaget har savnet, og som journalistene har ropt etter i lang tid. Hargreaves har bra løpskapasitet, bra teknikk og bra pasningsfot, mener TV 2s Øyvind Alsaker.

Hargreaves var en viktig bidragsyter for Manchester United i sin første sesong etter overgangen fra Bayern München i 2007. Deretter begynte knærne hans å krangle alvorlig, og han spilte bare fire minutter på sine siste 30 måneder på Old Trafford.

I comebacket hans i november i fjor, hjemme mot Wolves, rakk han såvidt å sparke ballen én gang før han pådro seg en strekkskade. Det var det siste United-fansen så til ham.

Nå kan han returnere til Old Trafford i lyseblå drakt. Det blir unektelig et spesielt syn for sir Alex Ferguson.

HOLDER DISSE KNÆRNE?: Det er det store spørsmålet. Dette er for øvrig det siste sparket Hargreaves gjorde i en United-drakt. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
HOLDER DISSE KNÆRNE?: Det er det store spørsmålet. Dette er for øvrig det siste sparket Hargreaves gjorde i en United-drakt. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer