Hargreaves klarte noe han ikke har fått til på fire år

Nå er han usikker på om han orker mer.

I TENKEBOKSEN: Owen Hargreaves (31) hadde en strålende karriere - fram til han var 27 år. I fire sesonger har han prøvd å komme tilbake dit han var, uten å lykkes. Nå tviler han på om det blir flere forsøk. Foto: Lars Hojem Kvam
I TENKEBOKSEN: Owen Hargreaves (31) hadde en strålende karriere - fram til han var 27 år. I fire sesonger har han prøvd å komme tilbake dit han var, uten å lykkes. Nå tviler han på om det blir flere forsøk. Foto: Lars Hojem KvamVis mer

KIEV (Dagbladet): Den tidligere Bayern München-, Manchester United- og Manchester City-spilleren var i går på plass i EM, hvor han så sitt England slå Sverige 3-2.

Hargreaves og svenske Fredrik Ljungberg er ambassadører for Uefas spillereskorteprogram - ordningen som lar unge barn få entre kampene hånd i hånd med de store stjernene.

Dagbladet møtte Hargreaves og Ljungberg i Kiev i går formiddag. Det ble en prat om to uavklarte karrierer.

Stor karriere mot slutten Hargreaves (31) har møtt Sverige to ganger i sluttspill for England (VM 2002 og 2006, begge endte uavgjort), han er den eneste engelskmannen som har vunnet Champions League med to forskjellige klubber (Bayern München og Manchester United), og han fikk feire gull etter gull i sin tid i de to Manchester-klubbene.

Men de siste tre sesongene har vært et sammenhengende skademareritt. Så lite har han spilt at han ikke har fått en eneste gullmedalje utdelt, selv om han har vært tilknyttet den vinnende klubben tre år på rad.

- Jeg tror ikke mange idrettsutøvere ville likt å oppleve det jeg har gjort: At du som 27-åring får såpass alvorlige skader at de neste tre åra dine blir ødelagt, sier Hargreaves til Dagbladet.

Vurderer trenerkarriere Nå er han frigitt av Manchester City, og usikker på om han orker mer.

- Det vanskelige har vært å vite når det er riktig å roe ned treningen, og når jeg bør intensivere. Den balansen jobbet jeg mye med sist sesong. De siste fire månedene har jeg faktisk vært i stand til å trene hver dag, og det er første gang på fire år at jeg har kunnet holde det i gang så lenge, forklarer Hargreaves.

LER AV NORGE: Klubbløse Fredrik Ljungberg (t.h.) kaller RBK-trener Jan Jönsson en kompis - men avviser tippeligaspill. Foto: Lars Hojem Kvam
LER AV NORGE: Klubbløse Fredrik Ljungberg (t.h.) kaller RBK-trener Jan Jönsson en kompis - men avviser tippeligaspill. Foto: Lars Hojem Kvam Vis mer

- Det var stort for meg å få oppleve det igjen, selv om jeg ikke fikk spille så mye i City som jeg ønsket.

- Hvilke tanker gjør du deg om framtida?

- Jeg har ikke bestemt meg. Jeg vil ta meg litt fri, nyte sommeren, og så ta en avgjørelse på hva jeg gjør videre, forteller han.

- Jeg er 31 år, og føler jeg har mye fotball i kroppen fortsatt, men samtidig: Jeg har vært heldig. Karrieren min har vært god. Jeg vil ikke tvinge meg selv til å fortsette som spiller. Kommer det et godt tilbud, skal jeg vurdere det, sier Hargreaves, og fortsetter:

- Men jeg kan med letthet gå i en helt annen retning, og si til meg selv at jeg gjorde mitt beste. Det kan bli noe innenfor media, det kan bli en trenerkarriere, eller det kan bli noe helt annet.

Tippeligaen, Ljungberg? Fredrik Ljungberg (35) er også klubbløs, noe han har vært siden hans kontrakt med japanske Shimizu S-Pulse ble avsluttet i februar.

- Jeg har fått noen tilbud fra forskjellige klubber, i Premier League og sånt. Noen har jeg sagt nei til, andre er oppe til vurdering. Jeg har sagt at jeg vil ta en beslutning i juli. Jeg skal se hva jeg føler for da. Men jeg trives godt med livet som det er akkurat nå, sier den gamle Arsenal-stjerna.

PASS KROPPEN NÅ: Owen Hargreaves prøvde seg som keeper for kveldens maskoter. Ble ikke skadd, såvidt Dagbladet kunne se. Foto: Lars Hojem Kvam
PASS KROPPEN NÅ: Owen Hargreaves prøvde seg som keeper for kveldens maskoter. Ble ikke skadd, såvidt Dagbladet kunne se. Foto: Lars Hojem Kvam Vis mer

- Mine gamle trenere sier jeg ikke bør slutte, så vi får se, gliser han.

- Kan Tippeligaen være aktuelt, da?

- Nei, det tror jeg ikke. Hehehe. Selv om jeg er kompis med Janne Jönsson.