Hargreaves tilbake med et smell

Hamret inn perlescoring i City-debuten.

(Dagbladet): Dersom man skriver «Owen Hargreaves» inn i søkefeltet på YouTube vil man få topptreff av videoer hvor krølltoppen gjør diverse underlige fitness-øvelser med pilatesball og strikk.

Videosnuttene som har vært gjenstand for mange billige, humoristiske poenger siden de begynte å dukke opp på forsommeren, mens den canadiskfødte engelskmannen lette etter en ny arbeidsgiver etter å ha blitt frigitt av Manchester United.

Det var nemlig mange som trodde at 30-åringen var ferdig på toppnivå etter å ha gjennomlevd et tre år langt skademareritt, og at et knippe hjemmelagde treningsvideoer ikke kunne endre på den oppfatningen.

Kalkulert risiko Overraskelsen var derfor stor da verdens rikeste fotballklubb, Manchester City, tok det de kalte en kalkulert risiko med en mann som hadde spilt mindre enn 15 minutter med fotball siden august 2008 ved å hente ham til Eastlands på slutten av overgangsvinduet.

Onsdag kveld gjorde han sin debut mot tittelforsvarer Birmingham i ligacupen, og brukte ikke mer enn 17 minutter på å vise at han fortsatt besitter egenskaper som gjorde ham til en av bærebjelkene på det engelske landslaget for noen år tilbake.

1256 dager etter at han langt på vei avgjorde ligamesterskapet til Manchester Uniteds fordel med en utsøkt frisparkscoring mot tittelrival Arsenal, fikk han et fulltreff som vil gjøre noe med søkerekkefølgen på YouTube.

Birmingham klarte ikke å klarere lengre enn til Hargreaves vakende i returrommet. Uten betenkningstid fra 22 meter hamret han ballen forbi keeper Colin Doyle, og la grunnlaget for City-avansement til fjerde runde.

- Dette var godt for ham. Owen er en fantastisk spiller som kan bli svært viktig for oss. Han har ikke hatt noen problemer de siste tre ukene, og i øyeblikket er kneet hans helt fint, sier City-manager Roberto Mancini.

• Se Hargreaves-målet HER.

Mario Balotelli trygget ledelsen før pause, og kunne hjemmelaget kontrollere inn til en enkel 2-0 seier.

Kvarter for Gerrard Hargreaves var ikke den eneste comebackmannen i den tredje runden av ligacupen. Også i Brighton ble det gjensyn med en midtbanegeneral som har slitt i et halvt år med lyskeproblemer.

Steven Gerrard fikk et drøyt kvarter på banen da han erstattet Luis Suarez på stillingen 1-0 til Liverpool. Klubbkapteinen fikk samtidig overrakt armbindet, og var på banen da Dirk Kuyt la på til 2-0.

- Om vi hadde hatt fire eller fem mål, ville vi nok ha gitt Steven litt flere minutter, men vi kommer til å være forsiktige i begynnelsen. Det er fantastisk at han er tilbake, og vi skal ikke ødelegge det ved å være uansvarlige, sier Liverpool-manager Kenny Dalglish.

- Han har lidd mye og vært gjennom mye, og han har ofret mye for å komme så langt, legger han til.

Craig Bellamy scoret rødtrøyenes første i første omgang.

Ashley Barnes sørget for snev av spenning på overtid fra straffemerket etter en unødvendig takling fra Jamie Carragher, men gjestene gikk likevel greit og fortjent videre på bekostning av laget som er nummer tre på nest øverste nivå i England.

Chelsea videre etter straffekonk Mens City og Liverpool evnet å avgjøre i ordinær tid, ble det en lenger kveld på jobben for Chelsea, Fulham, Everton og West Bromwich, som var de øvrige Premier League-lagene i aksjon onsdag.

På Stamford Bridge måtte det sågar straffespark til for å kåre en vinner i Vest-London-duellen mellom Chelsea og Fulham - uten at Riise-brødrene og Brede Hangeland var i aksjon for gjestene.

Det sto 0-0 etter 120 minutter i en kamp der Chelsea lenge spilte med ti mann etter at Alex ble utvist for en felling av Kerim Frei innenfor 16-meteren tidlig i 2. omgang. Pajtim Kasami misbrukte imidlertid muligheten.

Den samme skjebnen led også lagkameratene Moussa Dembele og Bryan Ruiz da det skulle avgjøres, og dermed er Chelsea helskinnet videre til neste runde.

Det er også Everton etter at Maroane Fellaini berget ekstraomganger minuttet før slutt mot West Bromwich. Kaptein Phil Neville ble matchvinner i det 103. minutt.