Harmoni, men bare på utsiden?

GARDERMOEN (Dagbladet): Klokka 20.05 tirsdag kveld kom Fotballforbundets generalsekretær Karen Espelund og NISO-leder Morgan Andersen ut av flyet fra Manchester. På vei gjennom ankomsthallen småpratet de to og tonen virket veldig god.

- Vi har et godt forhold, sier Morgan Andersen på direkte spørsmål fra Dagbladet.

Han forhandler for spillerne i saken om markedsavtalen med Norges Fotballforbund - og på samme måte som han løste floken rundt spillerlisensen til Jan Derek Sørensen søndag - ser det ut som han har løst floken mellom landslagsspillerne og fotballforbundet.

- Alle forhandlinger er vanskelige - også disse, men jeg føler vi er enige om de mest vesentlige punktene, sier Andersen.

Ingen rettssak

Karen Espelund er ikke like optimistisk som NISO-lederen.

- I utgangspunktet skulle ikke rettighetspunktet i avtalen berøres i det hele tatt. Det er kommet opp flere nye elementer etter at NISO kom på banen, sier Espelund.

Hvilke element?

- Jeg vil ikke kommentere de enkelte elementene, sier Espelund.

Hun vil heller snakke om prosessen i Manchester de siste dagene, som har ført partene nærmere hverandre.

- Det har vært en konstruktiv prosess der vi har fått klargjort og presisert flere ting. Vårt utgangspunkt før møtene var at vi skulle legge saken bak oss, sier Espelund og konstaterer:

Telefonmøte i dag

Ingen rettssak

- Det blir i alle fall ingen rettssak slik det ser ut i øyeblikket!

Hva skjer videre i saken?

- Vi må gjøre en del avklaringer i vår egen organisasjon, og det regner jeg med vi får gjort så snart som mulig, sier Espelund.