Hårprøver ga vidunder-medisin

Nå er seiersmaskinen Kick Off Laser tilbake i V75.

(Dagbladet.no): Trener Gro Anita Nordby tror både Kick Off Laser og Restoration ender i toppen i V75 på Klosterskogen lørdag.

Dagbladet.nos travekspert lanserer Kick Off Laser som banker på ferdigoppsatte V75-kuponger som du kan kjøpe her.

Kick Off Laser har vært borte fra løpsbanen en stund. Hoppa har ikke startet siden i begynnelsen av mai. Før det radet hun opp seirer, og har vunnet seks av syv løp hittil i år. Lørdag kan hun legge på til sin syvende seier for året i V75-1/V5A-3.

Kick Off Laser har vært på visitt på Mälerklinikken i Sverige, og behandlet for noen små problemer. I tillegg har hun astma og allergi, og alt må tilrettelegges.

- Kick Off Laser må ha spesialbehandling. Vi kjøpte en uteboks til henne hvor hun bor sammen med en annen hest. Hun kan ikke stå på vanlig sagflis, men må ha torv i boksen. Hun er allergisk mot støv, pollen og midd. Alt må vannes, også høyet. Sommeren er verst, om vinteren er det jo ikke så mye støv og pollen, og da plages hun ikke så mye, sier trener Gro Anita Nordby til Dagbladet.no.

- Vi sendte inn hårprøver og blodprøver til analyse, og fikk ganske samsvarende meldinger tilbake. Dermed fikk vi mulighet til å gjøre noe med problemene hennes, sier Nordby.

- Det viste seg også at hun hadde forallergi, så vi har lagt om på foringen. I trening kjører vi alltid med pulsmåler for å ha kontroll på pusten hennes, og vi kan følge med hele tiden.

- Skal legge dem på rygg

 TIL V75 MED VINNERHESTER:  Trener Gro Anita Nordby drar fra Jevnaker til Skien lørdag med de to vinnermaskinene Kick Off Laser og Restoration på bilen. Stallhestene er i form - fredag kveld vant Bal Harbour på Biri. Harbour Foto: HESTEGUIDEN.
TIL V75 MED VINNERHESTER: Trener Gro Anita Nordby drar fra Jevnaker til Skien lørdag med de to vinnermaskinene Kick Off Laser og Restoration på bilen. Stallhestene er i form - fredag kveld vant Bal Harbour på Biri. Harbour Foto: HESTEGUIDEN. Vis mer

- Med tanke på hvor lenge hun har vært borte fra løp, så synes jeg hun fortjener et løp i kroppen før hun er tilbake på topp. Men normalt skal hun legge dette feltet på ryggen, sier suksesstreneren.

- Jeg blir ikke skuffet om hun ikke vinner. Hun trenger løpet.

- Respekt for dansken

- Restoration (V75-6) er farlig med det rette løpet. Løpet sist kan vi glemme, det ble umulig. Hesten er i form, og han har fordel av sprintdistanse.

- Han fungerer fint på Klosterskogen.

- Får han fritt fram har han en giftig speed å by på. Det er klart, han kommer ikke til dekket bord og har tjent mye penger på kort tid. Jeg har respekt for danske Tycoon Boko, men han skal ikke glemmes med det rette løpet, advarer Gro Anita Nordby.

Dermed er spillerne advart om det skulle bli favorittfall i V75-6. En heldig alenevinner kan fylle kontoen med 50 millioner etter lørdagens V75-løp.