- Hårreisende

Det kokte over for Jervs Erlend Hustad etter å ha blitt utvist. Det røde kortet ble omtalt som hårreisende av ekspertene i TV-studio. Men Viking kan juble - klubben topper Eliteserien til 17. mai etter 3-0-seier.

RASER: Jerv-spiss Erlend Hustad ser rødt etter to gule kort og utvisning i kampen mot Viking. Video: FotballMedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

16. mai er kalt fotballens festdag i Norge. I kveld var det full runde i Eliteserien, flere av disse var allerede utsolgt.

Det var en begivenhetsrik 1. omgang på arenaene, og dramaet fortsatte.

Hvorvidt Viking kunne gå i 17. mai-tog i Stavanger som serieledere var ett av spenningsmomentene. Jerv sto lenge godt imot. Det til tross for en svært kontroversiell episode i Stavanger.

Jerv fikk Erlend Hustad utvist etter at han fikk sitt andre gule kort på to minutter. Det siste kortet, som utløste utvisningen, kom etter at Vikings Brekalo falt etter en duell med Hustad. Dommeren så tydeligvis en albue, og dro kortet opp av lomma.

Dommeravgjørelsen kunne diskuteres, og ble sterkt kritisert i Discoverys studio.

ØYEBLIKKET: Erlend aHustad vises det røde kortet av dommer Kai Erik Steen. Foto: NTB
ØYEBLIKKET: Erlend aHustad vises det røde kortet av dommer Kai Erik Steen. Foto: NTB Vis mer

Rasende

Etter å ha fått det røde kortet, kokte det litt over for Jervs Hustad - på vei ut av banen. Han kom blant annet med en skallebevegelse mot assistent-dommeren som kom til i tumultene. Assistenten svarte med et lett dytt tilbake.

Hendelsen kan få etterspill, spekulerte Discovery-panelet.

- Dette er feilaktig dømt. Filming, mente ekspertene i Discoverys studio om situasjonen hvor Hustad fikk det ansdre gule kortet.

- Om Hustad får suspensjon for dette, bør dommer Kai Erik Steen ta seg en pause også, mente tidligere Ranheim-spiller og ekspert Michael Karlsen.

- Hårreisende. la han til.

Hans ekspert-makker i studio Christian Gauseth var enig.

- Konstruert, mente han etter å ha sett episoden i reprise.

Hull på byllen

Jerv kjemppet heroisk, men til slutt fikk Viking hull på byllen. Først på straffe, satt inn av Veton Berisha. Deretter fikk de to raske til.

Med 3-0 er Viking fortsatt serieleder. Lillestrøm fulgte også opp den sterke seriestarten - romerikingene vant 2-0 mot Sarpsborg.

Drama

Også i kampene til de andre topplagene var det dramatikk. Molde tok ledelsen borte mot rival Aalesund allerede etter to minutter - etter det som må karakteriseres som en gigant-tabbe. Aafk-keeper Sten Grytebust klarerte rett i beina til Magnus Wolf Eikrem, som kunne sette ballen i åpent mål.

Molde økte senere til 2-0.

Nær sensasjon

Tidlig i 2. omgang tok Tromsø svært overraskende ledelsen 1-0 borte mot Bodø/Glimt etter scoring av Niklas Vesterlund. Glimt ble dermed rystet i slaget om Nord-Norge. Men tre minutter på overtid utliknet Glimt.

Det knyttet seg ellers stor spenning til om Kjetil Rekdals Rosenborg vil fortsette den svake sesongstarten. Foran hjemmeoppgjøret mot Sandefjord på Lerkendal hadde Kjetil Rekdal kniven på strupen, mente noen eksperter. Med tap her ville de kritiske ropene på Rekdals avgang komme automatisk. Men RBK vant trygt og greit 3-0. I nord ble det også nok av drama.

I bunnen fortsetter den katastrofale seriestarten for Kristiansund. De tapte 0-3 hjemme mot Strømsgodset.

I Obos-ligaen Brann vant der 3-0 mot lederlaget Sandnes/Ulf og har festet grepet om opprykksplassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer