Harri-scoring

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg-Brann 3-3. Her slipper Branns Harri Ylönen følelsene løs etter lompeskuddet som sikret Brann ett poeng i Trondheim og fortsatt heng på Rosenborg. Men Eggen lot seg ikke irritere over det.

- Jeg trodde på 4- 2, det pleier å bli det, sier Nils Arne Eggen. - Men så kom altså det langskuddet. Og det skal jo ikke gå inn, sjølsagt skal det ikke det. Men man kan ikke gardere seg mot trøkkfeil.

Nils Arne Eggen var tilbake på tabelltoppen i går kveld. Det er feil å si at han feiret. Og fornøydheten han snakket om - han mente faktisk han var kjempefornøyd med 3- 3 mot Brann - var ikke synlig.

Sjølsagt var den ikke det.

For Rosenborg mistet to poeng fem minutter før slutt mot Brann. De vant ikke det ene de fikk. Og da spiller det ingen rolle om Nils Arne Eggen pakker inn sin skuffelse i ord om fyrverkerifotballen fra første omgang.

Ingen av de andre Rosenborg-ansiktene jeg så i garderoben var i festhumør.

- Du får mene hva du vil, men jeg er faktisk kjempefornøyd, sier RBK-treneren. - Og gutta skal ha ros for at de kom tilbake både på 0- 1 og 1- 2. Og ja - det er synd med det vådeskuddet mot slutten, men resultat var greit nok.

- For Rosenborg var dette et stort skritt i riktig retning.

La seg bakpå

Men det var litt av hvert i går kveld også. Eller for å si det på en annen måte - mye av det som har vært problematisk for Rosenborg den siste tida. For fra en strålende førsteomgang ble det defensivt og middels etter pause.

Da Brann fikk lov til å holde trøkket på trøndernes halvdel.

- Det var bevisst, sier Eggen. - I andre omgang skulle vi spille kontrollert og greit og vente på sjansene. Og vi fikk jo noen på slutten, da. Hadde vi hatt litt tur, kunne vi vunnet.

Det omtalte fyrverkeriet handlet om fem scoringer i løpet av den første halvtimen. De kom som bestilt og på følgende måte.

  • 12 min. 0- 1:
Raymond Kvisvik ender opp nede ved RBKs femmeterhjørne etter at spiller er vendt på håpløs pasning fra Bent Inge Johnsen. Han skyter, fort og hardt, og Arason mister ballen. Til Thorstein Helstad som er kvikkere enn Erik Hoftun. Og som setter returen i mål.

  • 18 min. 1- 1:
Rosenborg har corner og Frode Johnsen er høyest, og best. En klassisk heading fra en sterk hodespiller.

  • 19 min. 1- 2:
Thorstein Helstad parkerer Bent Inge Johnsen med et rykk innafor Rosenborgs 16-meter og spiller knallhardt på tvers mot den første stolpen. Der kommer Petter Furuseth Olsen foran Erik Hoftun og scorer.

  • 25 min. 2- 2:
RBK-frispark fra 18 meter og Bent Inge Johnsen ved ballen. Med ett skritts fart viser han perfeksjonisme i emnet stille frispark. Ballen går i krysset - Bent Inge Johnsen blir stående på standfoten og juble.

  • 30 min. 3- 2:
Janne Saarinen crosser på Harald Martin Brattbakk fra høyre. Medtaket fra RBK-kantspilleren er utsøkt. Den andre berøringa bruker han til å slå ballen kontrollert i mål.

Arason tok skylda

Og til slutt Harri Ylönen - fra nesten 30 meter fem minutter før slutt. Og under Arni Gautur Arason. Som tok på seg skylda og var veldig lei seg.

- Den skal ikke gå inn - sjølsagt er det min feil, sier RBK-keeperen. - Og jeg gjorde en feil på det tredje målet til Stabæk sist søndag også. Men sånt skjer sjøl om det er veldig bittert. Det var en klassisk keeperfeil.

For Tippeligaens del var Arasons keepertabbe med på å pakke tabellen til det ugjenkjennelige på denne tida av året. Ved halvspilt liga ligger fem lag innenfor to poeng på toppen. Og Nils Arne Eggen vil ikke høre snakk om at det er Rosenborg som er årsaken - at de rett og slett ikke er så gode som alle forventer.

Også rundt dette emnet får jeg lov til å mene hva jeg vil.

- Ja, vi mangler fart bak, men du må jo se på kampen også, da. Når vi kjører fram med så mange folk som vi gjorde i første omgang blir det rom bakover. Og jeg trodde fotball skulle være sånn, jeg - man angriper annenhver gang og til slutt vinner det laget som er best.

- Men hva har skjedd - er de andre blitt bedre eller Rosenborg litt dårligere?

- Assa, det er blitt jevnere - de andre er blitt bedre. Og jeg skjønner ikke spørsmålet - det er jo dette vi har etterlyst i alle år. Men se på tabellen - det er Rosenborg som leder.

- Og nå vil jeg ikke høre mer om dette..., sier Nils Arne Eggen.

<B>FINSK LYKKE:</B> Harri Ylönen demonstrerer ekte finsk glede etter vådeskuddet som ga Brann 3-3 mot RBK i går kveld. Lagkamerat Petter Furuseth Olsen kommer stormende til og deltar i jubelen over at Brann fortsatt er med i gulljakten i serien.