Harriette (92) har overlevd kreft to ganger. I dag vil hun bli verdens eldste kvinne til å fullføre et maraton

- Jeg har ingen anelse om jeg kommer til å greie det.

NY REKORD: Harriette Thompson satte ny rekord da hun deltok i maratonet i San Diego i fjor. I år satser hun på å bli verdens eldste kvinne til å fullføre et maraton. Foto: Paul Nestor / Competitor Group via AP / NTB Scanpix
NY REKORD: Harriette Thompson satte ny rekord da hun deltok i maratonet i San Diego i fjor. I år satser hun på å bli verdens eldste kvinne til å fullføre et maraton. Foto: Paul Nestor / Competitor Group via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 92 år gamle Harriette Thompson har hatt betennelse i leggene, og mistet sin mann underveis i treninga fram mot dagens maratonløp i San Diego, California.

Likevel er hun fast bestemt på å stille i løpet og forsøke å bli den eldste kvinnen til å fullføre et maratonløp.

- Jeg har ingen anelse om jeg kommer til å greie det, men jeg skal i alle fall forsøke, sier Harriette Thompson, ifølge Reuters.

Satte ny rekord i fjor 92-åringen har fullført 16 maratonløp i sin karriere, og satte ny rekord for kvinner over 90 år da hun kom i mål på syv timer, syv minutter og 42 sekunder under fjorårets maraton i San Diego. Hun slo da den tidligere rekordholderen med halvannen time.

Overfor Runnersworld forteller Thompson at hun ikke løper for å sette rekorder, men til inntekt for kreftsaken. Gjennom sine 16 tidligere deltakelser i maratonløpet, har 92-åringen samlet inn nesten 800 000 kroner.

Ikke bare har hun selv overlevd kreft to ganger, men ifølge Runnersworld har hun mistet flere venner og familiemedlemmer på grunn av sykdommen, deriblant hennes mann som døde i januar. Thompson har kun gått glipp av ett maratonløp i San Diego i 1999, i 2013, fordi hun selv var under kreftbehandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer