NY REKORD: Harriette Thompson satte ny rekord da hun deltok i maratonet i San Diego i fjor. I år satser hun på å bli verdens eldste kvinne til å fullføre et maraton. Foto: Paul Nestor / Competitor Group via AP / NTB Scanpix
NY REKORD: Harriette Thompson satte ny rekord da hun deltok i maratonet i San Diego i fjor. I år satser hun på å bli verdens eldste kvinne til å fullføre et maraton. Foto: Paul Nestor / Competitor Group via AP / NTB ScanpixVis mer

Harriette (92) har overlevd kreft to ganger. I dag vil hun bli verdens eldste kvinne til å fullføre et maraton

- Jeg har ingen anelse om jeg kommer til å greie det.

(Dagbladet): 92 år gamle Harriette Thompson har hatt betennelse i leggene, og mistet sin mann underveis i treninga fram mot dagens maratonløp i San Diego, California.

Likevel er hun fast bestemt på å stille i løpet og forsøke å bli den eldste kvinnen til å fullføre et maratonløp.

- Jeg har ingen anelse om jeg kommer til å greie det, men jeg skal i alle fall forsøke, sier Harriette Thompson, ifølge Reuters.

Satte ny rekord i fjor 92-åringen har fullført 16 maratonløp i sin karriere, og satte ny rekord for kvinner over 90 år da hun kom i mål på syv timer, syv minutter og 42 sekunder under fjorårets maraton i San Diego. Hun slo da den tidligere rekordholderen med halvannen time.

Overfor Runnersworld forteller Thompson at hun ikke løper for å sette rekorder, men til inntekt for kreftsaken. Gjennom sine 16 tidligere deltakelser i maratonløpet, har 92-åringen samlet inn nesten 800 000 kroner.

Ikke bare har hun selv overlevd kreft to ganger, men ifølge Runnersworld har hun mistet flere venner og familiemedlemmer på grunn av sykdommen, deriblant hennes mann som døde i januar. Thompson har kun gått glipp av ett maratonløp i San Diego i 1999, i 2013, fordi hun selv var under kreftbehandling.

92 år og 65 dager At 92-åringen er en inspirasjon for veldig mange, synes hun er ufortjent.

- Jeg tenker at jeg ikke fortjener all denne oppmerksomheten. Men om den oppmuntrer noen, så er det bra. Hvis jeg kan gjøre dette, så kan alle gjøre det, tenker jeg - for jeg har ikke trent for å være en løper. Men det er veldig oppkvikkende, og jeg føler meg som «en million dollar» når jeg er ferdig med løpet, forteller Harriette Thompson til Runnersworld.

Den eldste kvinnen til å ha fullført et maraton er Gladys Burrill, som var 92 år og 19 dager gammel da hun fullførte Honolulu Maraton i 2010.

Harriette Thompson er i dag 92 år og 65 dager gammel, og vil ta rekorden fra Burrill om hun fullfører det 4,2 mil lange løpet i San Diego.

Britiske Fauja Singh satte i fjor sommer aldersrekord på herresiden, da han som 100-åring fullførte et maraton i Toronto, Canada.