Harrington vant The Open Championship

Iren Padraig Harrington avgjorde mot Sergio Garcia i et spennende omspill.

Iren Padraig Harrington gikk til topps i The Open Championship, på folkemunne kalt British Open, i golf søndag. Han avgjorde mot Sergio Garcia i et spennende omspill.

Begge sto med 277 slag etter de fire ordinære rundene. Dermed måtte de ut i omspill over fire hull, og der vant Harrington med et slag.

Det var Harringtons aller første seier i en stor majorturnering, og det var første gang en europeer vant The Open på åtte år. Ikke rart iren jublet hemningsløst over seieren som også ga ham en seierssjekk på 750.000 pund (8,7 mill. kroner).

- Dersom jeg hadde tapt ville jeg nok brukt litt tid på å komme over det, men da det ble omspill holdt jeg hodet kaldt og var positiv. Jeg visste at jeg ville klare det, sa Harrington etter seieren.

Garcia hadde ledet Open-turneringen fra det første hullet torsdag, men på en dramatisk avslutningsdag møtte spanieren veggen. Han gikk den siste runden på 73 slag, to over par, mens Harrington avsluttet med en råsterk 67-runde. Dermed måtte de to avgjøre årets turnering på omspill.

Tiger Woods var på jakt etter sin tredje strake The Open-seier, men amerikaneren spilte ikke opp mot sitt beste. Han endte på en del 12.-plass med 282 slag (69-74-60-70), og det Woods først og fremst vil bli husket for etter årets turnering er at han traff og skadet en tilskuer med ballen sin på lørdagens tredje runde.

- Jeg spilte ikke opp mot mitt beste. Puttene var bra, men problemet var å komme nær nok til å få puttet. Denne gangen holdt det rett og slett ikke. Jeg var ikke god nok, slo Tiger Woods fast.

(NTB)

VANT OPEN-THRILLER: Irske Padraig Harrington poserer foran pressen etter å ha vunnet verdens største og eldste golfturnering. Foto: AFP
VANT OPEN-THRILLER: Irske Padraig Harrington poserer foran pressen etter å ha vunnet verdens største og eldste golfturnering. Foto: AFP Vis mer
HURRA FOR PAPPA: Patrick Harrington feirer at pappa Padraig har vunnet The Open.