MESTSCORENDE: Harry Kane er nåværende toppscorer i Premier League. Foto: BPI / REX / Shutterstock / Ben Queenborough / NTB Scanpix
MESTSCORENDE: Harry Kane er nåværende toppscorer i Premier League. Foto: BPI / REX / Shutterstock / Ben Queenborough / NTB ScanpixVis mer

Kvartfinalen i FA-cupen:

Harry Kane før møtet med gamleklubben:
- Der jeg ble en mann

Harry Kane hadde et minneverdig opphold i Millwall. Søndag tar han imot gamleklubben på White Hart Lane i kvartfinalen i FA-cupen.

(Dagbladet): - Tiden i Millwall var en stor del av utviklingen min. Jeg hadde en flott tid der, jeg nøt låneoppholdet mitt, sier Harry Kane på en pressekonferanse før søndagens møte mot Millwall i kvartfinalen av FA-cupen.

Den engelske kraftspissen scoret totalt ni mål på 27 innhopp for Millwall i 2012.

- Jeg var 18 år og spilte i Championship, vi kjempet om å unngå nedrykk. Det gjorde meg til en mann.

Fem år senere anses Kane som en av de beste spissene i den øverste divisjonen i England. Etter to mål mot Everton forrige helg, er Kane for øyeblikket mestscorende.

Selv om Kane ikke scoret like mange mål for Millwall, var de han scoret viktige.

- Vi spilte vanskelige kamper med høyt press, men jeg kom ut av det positivt. Det vil bli interessant å spille mot dem igjen, sier Kane.

UFORGLEMMELIG: Harry Kane feirer målet mot Portsmouth som han aldri kommer til å glemme. Foto: PA Photos/Chris Ison.          
UFORGLEMMELIG: Harry Kane feirer målet mot Portsmouth som han aldri kommer til å glemme. Foto: PA Photos/Chris Ison.           Vis mer

- Glemmer det aldri

Det er særlig én kamp Kane husker godt fra sin tid som lånesoldat for «løvene».

- Jeg kommer aldri til å glemme det. Lettelsen blant alles ansikter – blant spillerne og fansen. Det viste meg hvor mye fotballen kan bety. Folk spilte for deres levebrød, hadde de rykket ned, ville det vært en stor nedtur for klubben, sa Kane i et intervju med Standard Sport i mars 2015.

Kampen var mellom Millwall og Portsmouth, borte på Fratton Park. Millwall kjempet mot nedrykk - det samme gjorde Portsmouth. Kane gjorde det som han har gjort så utallige mange ganger i Premier League, å dunke ballen i nettet fra kanten av sekstenmeteren. Med det sikret han 1-0-seier for Millwall.

- Millwall-fansen elsket ham

Datidens assisterende manager i Millwall, Joe Gallen, husker kampen godt. Han beskriver det som en sekspoengerskamp - det var «oss eller dem», ifølge Gallen.

- Harrys mål kom fra kanten av sekstenmeteren, som vanlig. Han var dødelig fra det området – den beste jeg har sett. Det er som en «tap-in» for han, han øvde så mye på det, sier Gallen til The Telegraph, som legger til at han aldri har sett en spiller trene så mye som Kane.

Kane ble årets unge spiller for Millwall den sesongen. Gallen forteller at det naturligvis hersket et ønske om at en av deres egne spillere skulle få utmerkelsen, men at det rett og slett var en umulighet på grunn av Kanes innflytelse på klubben.

- Det var så mye ved Harry at det måtte bli han. Han var åpenbart den beste. Fansen elsket ham.

GOD HØYRESLEGGE: Her dundrer Harry Kane inn 1-0-målet mot Everton fra langt hold. Foto: Reuters/Eddie Keogh.
GOD HØYRESLEGGE: Her dundrer Harry Kane inn 1-0-målet mot Everton fra langt hold. Foto: Reuters/Eddie Keogh. Vis mer

Shearer frykter for rekorden

Kane har også vært på låneopphold i Leyton Orient, Leicester og Norwich, før han virkelig slo igjennom for Tottenham. I Premier League har han scoret 68 mål for Tottenham på 105 kamper. Et målsnitt som gjør at selveste Alan Shearer tror Kane kan bli mannen som tangerer hans målrekord på 260 mål i Premier League.

- Jeg er sikker på at rekorden vil bli slått en dag. Jeg har møtt Harry og han er en flott fyr, jeg ville blitt glad hvis han var den som slo rekorden. Men jeg håper det tar en liten stund til så jeg kan nyte den noen år til, sier Shearer til Coral, som ser likheter med både han selv og Teddy Sheringham i Kane.

Søndagens oppgjør blir forøvrig den siste kampen i FA-cupen Tottenham spiller på White Hart Lane, før de bytter stadion.

  • Kampen vises søndag klokka 15.00 på TV2 Sport Premium.