Hårsaker blir trener i Byåsen

Ble overtalt til å fortsette.

FORTSETTER: Vigdis Hårsaker vurderte å legge opp, men nå fortsetter hun i Byåsen - som spillende assistenttrener. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FORTSETTER: Vigdis Hårsaker vurderte å legge opp, men nå fortsetter hun i Byåsen - som spillende assistenttrener. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no) Etter at Vigdis Hårsaker (27) takket nei til tilbudet fra HYPO Niederösterreich i starten av mai, hadde hun i realiteten to valg: Hun kunne enten fortsette i Byåsen - eller legge opp.

Noen uker i tenkeboksen senere er den venstrehendte høyrebacken klar til å forlenge karrieren. Hårsaker er ferdig utdannet kjørelærer, og vurderte derfor å gi seg med håndballen. I går skrev hun derimot under som spillende assistenttrener i Byåsen.

- Jeg synes dette er en god løsning. Vigdis er en kapasitet i klubben vår og det var viktig for oss å få henne til å ta én sesong til, sier trener Geir Oustorp til Dagbladet.

Dobbel dekning
Byåsen har også hentet høyreback Iva Zamorska fra Gjerpen, noe som vil gi dem dobbel dekning på den plassen neste sesong.

Det blir viktig all den tid målet er å krype enda nærmere suverene Larvik i eliteserien.

- Det er ikke enkelt å få tak i venstrehendte spillere. I samråd med Iva Zamorska, er vi enige om at dette blir en veldig god løsning neste sesong.

- Hvilke egenskaper har Vigdis Hårsaker som gjør at dere ønsker Hårsaker i rollen som assistenttrener?

- Hun har et godt håndballhode. Det er det ingen tvil om, svarer Oustorp og legger til:

- Dessuten er hun en rutinert spiller som kjenner spillergruppa godt.

Bedre sportslig enn økonomisk
Byåsen har også sikret seg ny lisens foran neste sesong. Klubben har dog havnet under overvåkning fra NHF (Norges håndballforbund) på grunn av sin økonomiske situasjon.

Sportslig sett ser det bedre ut enn på lenge etter at Oustorp, Hårsaker, Gøril Snorroeggen og Camilla Herrem har forlenget sine avtaler med klubben.

I tillegg er det klart at Marit Malm Frafjord blir værende, på tross av interessen fra danske Viborg.

TRENERTEAMET: Vigdis Hårsaker går inn i Geir Oustorps trenerteam i Byåsen. Foto: PRIVAT
TRENERTEAMET: Vigdis Hårsaker går inn i Geir Oustorps trenerteam i Byåsen. Foto: PRIVAT Vis mer