Hårsbredd fra rødt kort

SILKEBORG (Dagbladet): Finale Supercup: Ikast- Bækkelaget 25- 24. Anja Andersen var en hårsbredd fra det røde kortet bare 24 timer etter at hun lovet aldri mer å få marsjordre. - Hun kan takke feige russiske dommere for at hun slapp unna med gult kort, sier dommersjefen i det europeiske håndballforbundet, slovakiske Josef Ambrus.

- Anja er verdens beste håndballspiller. Uten henne er Bækkelaget et middels lag. Derfor torde ikke dommerne ta belastningen med å sende henne av banen etter bare fem minutter.

- De ville fått skylda for nederlaget, sier Ambrus.

Midtveis i 2. omgang forlot han plassen sin på tribunen for å informere sekretariatet om Anjas oppførsel. Han forstyrret også trener Frode Kyvåg på laglederbenken.

Hetset dommerne

- Helt hårreisene av Ambrus. Jeg ble tilsnakket under kampens gang av en person som ikke presenterte seg. Det var forstyrrende, sier Kyvåg.

- Jeg ønsket at Kyvåg skulle roe ned Anja slik at hun slapp utvisning. Men jeg tar selvkritikk på at jeg ikke fortalte hvem jeg er, sier Josef Ambrus.

Slovaken er ikke fornøyd med at dommerne tillot Anja å drive det han kaller «hetsing av dommerne bak ryggene deres».

Klapp og finger'n

Ambrus nevner fire episoder som hver for seg kvalifiserte til utvisning eller rødt kort:

  • Anja klappet i hendene etter å ha fått gult kort.
  • Anja viste fingeren til Ikasts målvakt.
  • Anja viste to tommelfingre mot nakken etter scoring.
  • Anja holdt to fingre i lufta for å feire mål.

- Skal sånt straffes, blir det ikke mange spillere igjen ute på banen. Dette blir bare for dumt. Alle må få vise glede på sin måte. I fotball blir det aldri oppstyr av sånt, sier Anja til Dagbladet.

Provoserte ikke

Bortsett fra rødt kort i en av fjorårets europacupkamper, er det flere sesonger siden Anja har slitt med disiplinen.

Anja Andersen er ikke glad for å bli minnet om sin fortid som «Røde Anja».

- Det som er gjort, er gjort. Jeg vil gjerne være snill, og prøver så godt jeg kan. Og jeg er blitt veldig bevisst på ikke å provosere.

- Men det opprører meg at EHF-delegaten prøver å påvirke dommerne for å få meg utvist. Jeg ga bare uttrykk for spontan glede, sier Anja Andersen.

Så RØDT: Anja Andersen kokte på banen og det var like før hun fikk rødt kort for sin oppførsel.