Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kathrine Rolsted Harsem vurderte å legge opp

Harsem om OL-smellen: - Det var bare jævlig

Kathrine Rolsted Harsem klarer ikke å glede seg over at hun har deltatt i OL, men motivasjonen til å fortsette er tilbake.

TUNG TID: Kathrine Rolsted Harsem vurderte å legge opp etter den store OL-nedturen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
TUNG TID: Kathrine Rolsted Harsem vurderte å legge opp etter den store OL-nedturen. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LYSEBOTN (Dagbladet): - Det var bare jævlig. Det er ikke noe annet å si enn at alt var svart, sier Kathrine Rolsted Harsem (29) til Dagbladet etter å ha blitt spurt om dagene etter OL.

I den aller siste klassiske sprinten før OL, kom Harsem på andreplass i Planica.

29-åringen gråt av glede etter å ha sikret seg sin første pallplass i verdenscupen og et godt nok resultat til å overbevise landslagsledelsen om å få bli med til OL.

I OL gikk hun videre fra sprintprologen, men kom på fjerdeplass i kvartfinalen.

Det ble kroken på døra for en knust Harsem, som reiste hjem fra Sør-Korea med en 18.-plass i kofferten.

Vurderte å legge opp

Harsem, som også tidligere har slitt med motivasjonen, måtte igjen spørre seg selv om det var verdt å fortsette med langrenn.

29-åringen innrømmer at det ikke har vært lett å få tilbake gnisten, men hun føler fortsatt at hun ikke har fått vist hva som bor i henne.

- Jeg har så mange andre ting som jeg føler har ødelagt for meg, så jeg kan ikke gi meg ennå. Da kommer jeg til å angre, sier Harsem.

- Det er to sider når man mislykkes. Man blir drittlei og har lyst til å gi opp, men samtidig gir det blod på tann og du har lyst til å vise hva som bor i deg. Jeg har gått for det siste.

Saken fortsetter under bildet.

OVER KNEIKA: Kathrine Rolsted Harsem kom på sekstendeplass under Lysebotn Opp. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
OVER KNEIKA: Kathrine Rolsted Harsem kom på sekstendeplass under Lysebotn Opp. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Sykdomsproblemer

Harsem sier hun nå har lagt OL-skuffelsen bak seg.

- Det er noe som jeg ikke klarer å glede meg over at jeg var med på. Det er litt synd, for det er kanskje bare en gang i livet at man er med i et OL, sier Harsem.

Noen uker før OL pådro hun seg influensa.

Migreneproblemer gjorde også at Harsem måtte utsette avreisen til Pyeongchang i et par dager.

- Jeg er veldig lei meg for at jeg ble dårlig i forkant, men jeg prøver å tenke framover på det som jeg gjorde bra i fjor, sier Harsem.

29-åringen har også lært av OL-skuffelsen.

- Jeg har ikke noe spesielt lyst til å være reserve i et mesterskap igjen. Hvis jeg skal gå, så skal jeg føle meg hundre prosent «fit for fight».

Droppet Slovenia-tur

Harsem liker ikke å uttale seg om resultatmål, men hovedplanen er å komme seg til VM i Seefeld i februar med sprinten peilet inn i kikkerten.

- Jeg har også veldig lyst til å gå fort fra starten av sesongen og vise at jeg kan være kapabel til å gå flere distanser som for eksempel ti km klassisk og klassisk sprintstafett.

Lagvenninnen Maiken Caspersen Falla har i sommer trent sammen med det slovenske landslaget.

Harsem vurderte å bli med henne til Slovenia.

- Det er en fantastisk fin gjeng som kanskje er enda mer sprintfokusert enn det vi er. Nå har vi tatt litt tak i det - spesielt i år - og det tror jeg er veldig bra, sier hun.

- For min egen så føler jeg at jeg vet hva jeg trenger å trene på. Jeg må oppsøke omgivelser som gir meg energi, og ofte er det bare fjellet og å være med venner og familie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!