Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høy temperatur mellom Iversen og Harsem

Harsem vil ikke diskutere med Iversen:
- Han hogger løs på meg

Kathrine Harsem sier rett ut at hun ikke orker å ta flere krangler med landslagstrener Ole Morten Iversen etter en rekke glohete diskusjoner som sistnevnte kaller «fryktelige».

TAKHØYDE: Kathrine Harsem mer takhøyden er bedre hos skijentene på landslaget nå, men har gitt opp å diskutere med trener Ole Morten Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAKHØYDE: Kathrine Harsem mer takhøyden er bedre hos skijentene på landslaget nå, men har gitt opp å diskutere med trener Ole Morten Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KVITFJELL (Dagbladet): I likhet med Heidi Weng har Kathrine Harsem en relasjon med nyansatt kvinnelandslagstrener Ole Morten Iversen fra tidligere.

Den er ikke ubetinget positiv. Til Dagbladet sier Harsem rett ut at hun ikke orker å diskutere med landslagstrener Iversen.

- Han vet jeg i hvert fall at jeg ikke skal ta alle diskusjoner med, slik jeg kjenner han fra før. Det gidder jeg rett og slett ikke. Enkelte ting må jeg bare la gå inn det ene øret og ut det andre. Jeg orker bare ikke å ta krangelen med Ole Morten, sier Kathrine Harsem til Dagbladet.

Deres historikk er fra tiden i Team Trøndelag, med Iversen som trener og Harsem som utøver, akkurat slik relasjonen nå er gjenforent på det aller høyeste nivået.

- Det er fortsatt litt sånn at de andre landslagsjentene har veldig respekt for det nye trenerteamet. Jeg kjenner Ole Morten fra før og tør å si ifra, men prøver å ikke gjøre det for mye, sier Harsem.

DISKUSJONER: Kathrine Harsem, her sammen med Ragnhild Haga, mener det er enklere å snakke med de andre skijentene om problemer nå, men at er vanskelig å ta diskusjonen med landslagstreneren. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DISKUSJONER: Kathrine Harsem, her sammen med Ragnhild Haga, mener det er enklere å snakke med de andre skijentene om problemer nå, men at er vanskelig å ta diskusjonen med landslagstreneren. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Hvorfor ikke?

- For da hogger han løs på meg. Ole Morten er ganske direkte, sier langrennsprofilen til Dagbladet.

- Men det er bra det. Jeg liker at folk er direkte og sier det de mener, legger hun til.

Iversen: - Mange krangler

Til Dagbladet sier Ole Morten Iversen at han og Harsem har lært seg en måte å kommunisere på, etter mange stunder med høy temperatur.

- Vi har hatt mange krangler fra tidligere. Vi er gode venner, men diskuterer veldig åpent og har hatt noen fryktelige diskusjoner og krangler. Jeg kjenner Kathrine godt fra Team Trøndelag, både fra godt og vondt. Hun har fantastisk mye bra i seg, sier Iversen til Dagbladet.

- Det er bedre å se litt større på ting enn å henge seg opp i alt vi er uenige i. Det er vel sånn hun tenker når hun ikke vil diskutere med meg og ta opp alle kampene. Det er ikke vits å krangle om alt, men prioritere det som er viktig.

Emil Iversens pappa skryter samtidig av Harsem.

KRANGLER: Ole Morten Iversen legger ikke skjul på at det har gått hett for seg mellom Kathrine Harsem og ham selv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KRANGLER: Ole Morten Iversen legger ikke skjul på at det har gått hett for seg mellom Kathrine Harsem og ham selv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Ellers mener jeg vi har en god kjemi. Kathrine er veldig selvgående og har meninger. Kathrine har gjort noen gode grep etter smellen og kollapsen. Det tror jeg er smart, altså at hun har tatt ned treningsbelastningen og lagt inn mer hvile, sier kvinnelandslagstreneren.

- Hun har gjort liknende grep som Heidi Weng har gjort. Det har hun fått skryt for. Jeg er fornøyd med mye med Kathrine i det siste.

- Mer takhøyde enn før

Harsem mener det er ellers i laget er lettere å snakke om ting enn tidligere. Det ser hun på som et steg i riktig retning.

- På laget er det mer takhøyde enn tidligere. Hvis vi er uenige om noe, tar vi det opp internt. Vi tør å si ifra om mer nå enn før, hvis noen er misfornøyde med noe eller noen på laget, sier 29-åringen til Dagbladet.

- Vi er åpne og har høyere takhøyde innad i laget. Folk tør å si ifra om noen synes at noen er teit. Det er bra.

- Skremmende

LANGRENNSDEBATTEN: Landslagstrener Tor Arne Hetland letter på sløret om Petter Northugs framtid og relasjonen deres. Hetland forteller også om hva som gikk galt med Finn-Hågen Krogh, OL-eventyret og hvorfor Norge har tapt terreng i klassisk langrenn. I panelet er også Esten O. Sæther og Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer

Hun er på bedringens vei etter kollapsen i Aure under Toppidrettsveka. Harsem besvimte og ble hentet av luftambulansen. Deretter ble hun fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim.

- Det var ekkelt og skremmende. Samtidig var det faktisk bra at det skjedde, sier Harsem til Dagbladet.

- Hvorfor mener du det?

- Altså, jeg er ikke glad for at det skjedde, for det var en veldig ubehagelig opplevelse, men på en måte er det bra. Grunnen til det, er at jeg tror det hadde skjedd uansett. Jeg er for glad i å presse kroppen hardt over lang tid. Da er det fort gjort at det bikker over. Dette var en vekker, sier langrennsesset.

To måneder etter kollapsen i Aure er hun fortsatt preget. Harsem ligger godt etter i treningsplanen etter det ekle avbrekket.

Ny plan

Akkurat det håper Harsem vil slå positiv ut og er en sentral del av årsaken til at hun mener kollapsen kan medføre noe positivt.

- Jeg kunne ha ligget bedre an, men i lys av det som har skjedd, ser det ganske bra ut. Jeg er ikke 100 prosent meg selv igjen ennå, men jeg er ikke stresset. Jeg har i år et mål om å faktisk ikke være best på høsten. Sånn sett var det litt bra at jeg kollapset. Det hjelper meg til å holde igjen. Det trenger jeg kanskje, erkjenner Harsem.

Hun er ofte i strålende form i nettopp Toppidrettsveka og utover høsten. Alle i det innerste miljøet vet om hvilket enormt potensial 29-åringen har. Fartsressursene er store, spesielt i klassiske sprintløyper med motbakker hvor diagonalgang er alfa og omega.

I fjor tok hun endelig et nytt steg. I verdenscupsprinten i klassisk i Planica vant Harsem prologen og ble nr. 2 i finalen, midt mellom sprintenerne Stina Nilsson og Maiken Caspersen Falla. 4.-plassen i skøytesprinten i Seefeld var også en ny barriere som ble brutt.

Dermed klarte Harsem å kvalifisere seg til OL i Pyeongchang, som riktignok endte med en 18. plass i det snøfattige sørkoreanske tettstedet.

- Det og se det selv og erfare at jeg er god nok for pallen, er veldig motiverende. Jeg vet jeg har mer inne. Jeg vet jeg har enda mer å gå på, sier Harsem.

Private forhold

Kollapsen i Toppidrettsveka vil forhåpentligvis bidra til en formkurve mer som Marit Bjørgen tidligere har lyktes stort med.

Selv har Harsem reflektert mye over hvorfor hun besvimte. Konklusjonen er klar.

- Totalbelastningen ble stor, også med tanke på andre ting i livet som gir energilekkasje, forteller hun.

- Hvilke ting?

- Det er forskjellige ting, private ting, som gjør at jeg ikke alltid har det overskuddet jeg trenger. Jeg tror jeg er ganske treningssmart, men man å være i balanse for at det skal gå, sier Harsem til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!