Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Harstad-spillere får ikke velge nattklubb

Når de skal på byen.

||| (Dagbladet.no): Hvis du vil hilse på en av spillerne i Harstad Basketballklubb vet du i hvert fall hvor du skal gå.

Hele Harstad-laget har nemlig fått forbud mot å gå på byen eller spise et måltid på andre steder enn hos klubbsponsoren Gründer, skriver Harstad Tidende.

Tidligere har spillerne ofte kost seg hos konkurrenten Metzo i Harstad. Det er det slutt på, bekrefter klubbens daglige leder May-Liss Hansen.

- Det blir satt klare restriksjoner på hvor spillere skal spise lunsj, og hvor spillere eventuelt skal oppholde seg ute på byen for eksempel etter en ligakamp hjemme i Harstadhallen. Gutta får ikke lov til å gå andre stedet enn på Gründer, sier Hansen til avisa.

Hansen sier at det vil bli sanksjoner, altså straff, mot spillere som bryter mat-, -drikke og - festreglene.

- Vi ønsker ikke at våre gutter skal forbindes med uteliv, men når de først er på et utested skal det være hos vår samarbeidspartner. Da skal vi ikke profilere konkurrentene til de som støtter oss, sier Hansen.

Ifølge Harstad Tidende bidrar utestedet Gründer med penger til elitelaget i klubben, samt at treneren, hans kone og to amerikanske spillere får gratis måltider på stedet.

Kafeen markedsfører seg som partysted på kveldstid, på Facebook, og skal gi rabatter på mat til resten av klubbens spillere.

Idrettsfagforeningen NISO har aldri hørt om liknende regelverk for spilleres fritidsaktiviter. Konsituert NISO-leder Joachim Walltin sier til Dagbladet på generelt grunnlag at en klubb ikke kan styre spilleres fritid.

- Dette er markedsarbeid som ligger langt utenfor det vanlige i et arbeidsforhold. En klubb kan anbefale, men ikke tvinge noen til å gå på et spesielt utsted. Det blir håpløst, sier Walltin.

I ettermiddag skriver Harstad Basketballklubb i en pressemelding at spillere likevel ikke rammes av sanksjoner dersom de ikke benytter seg av klubbens sponsorutested.

- Vi som klubb skal aldri tvinge spillere og kjøpe/bruke et spesielt produkt eller benytte tjenester fra våre sponsorer på sin egen fritid. Det eneste kravet vi stiller er at når klubben har egne arrangement i samarbeid med våre samarbeidspartnere må de møte opp, skriver klubben.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling