FORSVARER IKKE VM-GULLET: Robert Harting, her etter å ha vunnet VM i Moskva for to år siden, står over årets VM i Beijing. Han frykter en karriereødeleggende skade.Foto: AP /Matt Dunham/ NTB Scanpix
FORSVARER IKKE VM-GULLET: Robert Harting, her etter å ha vunnet VM i Moskva for to år siden, står over årets VM i Beijing. Han frykter en karriereødeleggende skade.Foto: AP /Matt Dunham/ NTB ScanpixVis mer

Harting står over friidretts-VM

Gikk i strupen på det internasjonale friidrettsforbundet i går.

Den tyske diskoskjempen Robert Harting bestemte seg tirsdag for ikke å forsvare VM-gullet sitt i det kommende mesterskapet i Beijing.

30-åringen vant diskos i VM i 2009, 2011 og i Moskva for to år siden, men i år har han ikke konkurrert en eneste gang på grunn av en kneskade. Han har derfor ikke vært over VM-kravet, men han kunne likevel ha stilt i Beijing som regjerende mester.

Harting opererte korsbåndet i kneet i september i fjor, og han stoler ikke helt på sitt opererte kne.

- Det er dessverre ikke mulig å delta. Det er en viss risiko jeg ikke ser meg i stand til å gjennomføre. Hvis et korsbånd skulle ryke nok en gang, kan jeg ikke delta i Rio-OL neste år. Denne avgjørelsen er derfor en blanding av magefølelsen, min egen kapasitet akkurat nå og risikoen det er å delta, sa Harting på en pressekonferanse tirsdag.

Harting tok gull i London-OL i 2012 og satser nå alt på å forsvare seieren sin i Rio neste år.

I går gikk han rett i strupen på det internasjonale friidrettsforbundet sammen med flere friidrettskolleger over det de oppfatter som et svik fra forbundet etter dopinganklagene som er rettet mot idretten den siste uka.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram