Hartson krevde Drillos avgang

Drillos tid i engelsk fotball er over etter ni måneder. Han blir formelt løst fra sin managerkontrakt klokka 14.00 norsk tid idag. Spissen John Hartson krevde Drillos avgang allerede i går etter tapet mot Bradford.

LONDON (Dagbladet): Hartson var frittalende på Sky Sports etter at han fikk rødt kort og Wimbledon gikk på sitt åttende tap på rad.

_Det har vært kjent lenge at ikke alle spillerne er fornøyd med manageren. Det er ikke alle som liker måten han arbeider på, ei heller hans noe tilbakelente framferd. En tre, fire spiller har snakket alvorlig sammen og dere han selv legge hva dere vil i det, sa Hartson på direkten etter 3-0 tapet. Hartson satt med solbriller i setet bak Drillo på den tunge bussturen ned til London. Han spiste potetgull.

Raskt skifte

Hartson sa også at det måtte blir forandringer i klubben etter denne sesongen med tanke på managersituasjonen, uansett om klubben holdt plassen i Premier League eller ikke.

Managerskiftet kom raskere enn det Hartson hadde tenkt. Kanskje også for Drillo og Bjørn Rune Gjelsten. Sistnevnte har inntil det siste uttalt at Drillo blir i klubben. Den norske pengemannen har hele tiden ment at langsiktighet er det som skal til for å bygge opp et solid Wimbledon.

Stappfullt

I dette øyeblikk er det stappfullt med presse på Wimbledons treningsfelt. De norske eierne, Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten, holder om en snaue femten minutter en pressekonferanse hvor nyheten om Drillos avgang blir offentliggjort.

Verken Egil Olsen eller assistent Lars Tjærnås er tilstede.

Det er foreløpig ikke klart hvem som kommer til å overta som sjef i Wimbledon, men den nyutnevnte assistentmanager Terry Burton er et naturlig valg. Gjelsten brukte anledningen etter Bradford-kampen til å rose Burtons innsats etter at han kom inn i varmen igjen.

Wimbledon har to kamper igjen denne sesongen, førstkommende lørdag hjemme mot Aston Villa. Helga etter borte mot Southampton. I dag ligger klubben under nedrykksstreken.