Hasim Rahman ny verdensmester i tungvekt

Den amerikanske bokseren Hasim Rahman er overraskende ny verdensmester i tungvekt.

I femte runde overrasket Rahman hele bokseverdenen ved å slå tittelforsvareren Lennox Lewis knockout.

Lewis var skyhøy favoritt til å beholde mesterbeltet, og så lenge ut til å ha kontroll over kampen. Briten veier sju kilo mer enn utfordreren og har klart større rekkevidde. Men er ikke vant med å slåss i høyden. Oddsen sto 6-2.

De fire første rundene bød ikke på store overraskelser, men i femte runde steg temperaturen. Lewis økte aggressiviteten i slagene og lo høyt mens motstanderen jaget rundt i ringen. Rahman bløddde fra venstre øyenbryn og hadde problemer med å se motstanderen, men klarte med et enkelt høyreslag å slå den selvsikre Lennox i bakken. Kampen var avgjort, og den nye verdensmesteren danset seiersdans i ringen.

Utfordreren fra Baltimore i USA begynte seint i gamet (20 år), men har bare to tap på 36 kamper. Rahman hadde overtak på David Tua da han ble truffet etter gongongen. Dommeren burde gitt fem minutters pause, skriver Ekspressen om årsaken til det ene tapet. Lewis hadde selv store problemer mot nettopp Tua.

Torden

Oppgjøret i Brakhpan i Sør-Afrika har fått oppnavnet «Thunder in Africa», et pr-spill på den legendariske kampen mellom Muhammad Ali og George Foreman i 1974, «Rumble in the Jungle».

Der ble Ali verdensmester for annen gang ved å knocke Foreman i åttende runde.

Søndagens tittelkamp startet i 5-tida om morgenen, selvsagt av hensyn til amerikanske tv-seere.

- Jeg frykter ikke Lennox Lewis, sa Rahman, som går går under kallenavnet «The Rock». Mesteren kalles «The Lion».

Brakpan ligger nesten 1.600 meter over havet, men Lewis fryktet ikke den tynne lufta:

- Jeg har bokset i høyden mange ganger og er vant til det. Rahman forsøker å stjele tordenen min, men har aldri sett en bokser som meg. Jeg kommer med torden og lyn. Innen fire runder er han knocket ut.

Så feil kan man altså ta.

Pengedrøm svinner

Rahman kan nå henge på seg både WBC- og IBF-beltet. Den uventede seieren gir ham 13,5 millioner kroner før utgifter og honorarer.

Andre er nok mindre fornøyd med utbyttet. Før Lewis gikk i canvasen, regnet alle med at hans neste kamp ville gå mot verstingen Mike Tyson. Det sammenstøtet hadde potensielle tv-inntekter nær en milliard kroner, mer er nå skutt ut i det uvisse.

- Ingen Lewis-Tyson! jublet Rahman i ringen etter seieren. Lewis har derimot kontraktsfestet rett på returmatch mot søndagens overmann og har alt sagt fra at han tar den: -Neste gang er det Hasim Rahmans tur til å falle. (Dagbladet.no)

NY VERDENSMESTER: Hasim Rahman slo overraskende ut tittelforsvarer Lennox Lewis i verdensmesterskapet i tungvektsboksing.