Hasim Rahman ny verdensmester i tungvekt

Den amerikanske bokseren Hasim Rahman er overraskende ny verdensmester i tungvekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I femte runde overrasket Rahman hele bokseverdenen ved å slå tittelforsvareren Lennox Lewis knockout.

Lewis var skyhøy favoritt til å beholde mesterbeltet, og så lenge ut til å ha kontroll over kampen. Briten veier sju kilo mer enn utfordreren og har klart større rekkevidde. Men er ikke vant med å slåss i høyden. Oddsen sto 6-2.

De fire første rundene bød ikke på store overraskelser, men i femte runde steg temperaturen. Lewis økte aggressiviteten i slagene og lo høyt mens motstanderen jaget rundt i ringen. Rahman bløddde fra venstre øyenbryn og hadde problemer med å se motstanderen, men klarte med et enkelt høyreslag å slå den selvsikre Lennox i bakken. Kampen var avgjort, og den nye verdensmesteren danset seiersdans i ringen.

Utfordreren fra Baltimore i USA begynte seint i gamet (20 år), men har bare to tap på 36 kamper. Rahman hadde overtak på David Tua da han ble truffet etter gongongen. Dommeren burde gitt fem minutters pause, skriver Ekspressen om årsaken til det ene tapet. Lewis hadde selv store problemer mot nettopp Tua.

Torden

Oppgjøret i Brakhpan i Sør-Afrika har fått oppnavnet «Thunder in Africa», et pr-spill på den legendariske kampen mellom Muhammad Ali og George Foreman i 1974, «Rumble in the Jungle».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer