Hasj mot hooligans

Ifølge nederlandsk politi er cannabis grunnen til at engelske fans tok det rolig etter tapet mot Portugal.

De fryktede engelske fotballpøblene var særdeles rolige etter at Portugal hadde slått England 3-2 på mandag. Da portugisiske busser kjørte midt blant skuffede engelske fans, gikk alt rolig for seg. Det ble heller ikke opptøyer da tyrkiske fans gjorde narr av engelskmennenes forsmedelige tap. Nå avslører nederlandsk politi vidunderoppskriften:

Mange av de engelske supporterne dro opp jointen og begynte å røyke rett etter kampslutt.

- Cannabis hjalp dem å slappe av, sier talsmann Johann Beelan hos politiet i Eindhoven.

Flere engelske supportere støtter teorien.

- England blåste sjansen. Nå skal vi få oss en blås, sa en supporter til The Sun rett etter tapet.

- Det kunne fort blitt stygt. Men i løpet av få minutter hadde de fleste fått seg en joint, og slappet av, sa en annen.

Engelske supportere inntok byens mange coffee-shops, der salg av hasj og marihuana foregår over disk. Der satt de stille og rolig, røyka litt cannabis og smilte bredt til tross for tapet.

- Jeg har aldri sett skinheads ta et nederlag så pent. Jeg trodde de kom til å gå berserk, men de satt stille og røyka jointer, sier en som fulgte supporterne tett, til The Sun.

En litt forvirret engelsk supporter datt innom McDonalds på vei hjem, og gjorde intense forsøk på å betale for to Big Macs med en liten plastpose med marihuana. Han ble avvist, og ruslet rolig videre.

Det er fryktet store opptøyer under kampen mellom Tyskland og England. Den går i Belgia, der narkolovene er langt strengere enn i Nederland.

RØYKA UT: Politifolkene hadde lite å gjøre etter Englands forsmedelige tap.