VANT MOT DRAMMEN: Kent Robin Tønnesen og Haslum vant mot Drammen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VANT MOT DRAMMEN: Kent Robin Tønnesen og Haslum vant mot Drammen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Haslum banket Drammen på bortebane

Kent Robin Tønnesen scoret ti mål i 36-28-seieren.

Anført av scoringsglade Kent Robin Tønnesen tok Haslum en fortjent 36-28-seier borte mot Drammen.

Etter det skuffende tapet mot Follo måtte Haslum vise hva som bodde i laget da turen gikk til Drammen fredag. Eliteseriekampen ble vunnet med åtte mål, mye takket være timålsscorer Kent Robin Tønnesen.

- Vi kom til Drammen for å reise kjerringa. Deilig at det klaffet så bra som det gjorde. Vi hevet oss i alle faser av spillet og orket å pushe på i en hel kamp. Det ble avgjørende, samtidig som vi slapp inn mye mindre enn mot Follo (34-37), sa Tønnesen til NTB.

Haslum dominerte gjennom hele kampen foran 909 tilskuere.

- Jeg er veldig fornøyd med ti mål. Vi vet at vi kan slå alle lagene i Norge om vi er på vårt beste. Det gjelder bare å finne fram til det vi er gode på. Viking neste uke blir en test på hvordan vi ligger an. Vi viste i dag at vi har høyt nivå, lød dommen fra kampens beste spiller.

Drammen hadde vunnet sine to første seriekamper, men kom tidlig bakpå 0-4 og hjemmelaget klarte aldri å sette forsvaret slik som er påkrevet i herrenes eliteserie. Framover ble det dessuten for mange feilpasninger og tekniske feil, i tillegg til at flere gode sjanser ble sløst vekk.

- Vi er litt sterkere totalt sett og har spillemessig overtak gjennom hele kampen. Jeg synes åtte mål reflekterer kampen godt. Vi burde ledet med mer til pause (20-16). Dette var noe helt annet enn mot Follo, sa Haslum-trener Tom Eirik Skarpsno til NTB.

- Det meste var galt Hos Drammen var Gøran Sørheim den beste spilleren. Han scoret da også åtte mål for et lag som ikke var «på».

- Vi fikk som fortjent og var ikke i nærheten. Det meste var galt, både framover og bakover. Vi må finne oss selv igjen. Måten vi taper på er ikke god nok, sa Drammen-trener Geir Oustorp.

Han måtte ta timeout etter tre minutter. Det likte han dårlig.

- Vi må ha kontant og tøft forsvarsspill, keepere som redder mer enn dette og folk som er «på». Vi tapte målvaktskampen, kontringskampen, forsvarskampen, ja alle kampene der ute tapte vi, sukket Oustorp overfor NTB.

Follo er neste oppgave for DHK. Skal den kampen vinnes, må drammenserne heve seg betraktelig.

(NTB)