MESTERE: Haslumspillerene jubler etter at Haslum slo Elverum i sluttspillfinalen i håndball i Drammenshallen. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
MESTERE: Haslumspillerene jubler etter at Haslum slo Elverum i sluttspillfinalen i håndball i Drammenshallen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Haslum best for tredje gang

Slo Elverum i sluttspillfinalen.

Haslum slet lenge mot Elverum, men var best til slutt og vant sluttspillfinalen i håndball med 28-24 lørdag.

Fra før hadde Haslum vunnet både cupen og serien, men det smakte ikke dårligere med triumf også i sluttspillet.

- Det er kjempegøy. Det viser at vi har stått på 100 prosent hele sesongen, og i dag var vi det klart beste laget. Vi malte på til de ble slitne, og det lønte seg til slutt, sa Haslum-keeper Henrik Ruud Tovås til TV 2.

Landslagsprofilene Erlend Mamelund og Einar Sand Koren leverte en god kamp for Haslum. Til sammen noterte de hjemvendte proffene seg for 14 scoringer.

- Vi har gitt erfaring til et lag med mye talent. Målet vårt var å vinne alt, og det har vi klart. Så nå er vi meget fornøyde, sa seksmålsscorer Koren.

Haslum gikk rett i angrep i lørdagens finale og ledet 9-3 etter 12 minutter. Men seieren var ikke så letthentet. Til pause hadde Elverum knappet inn forspranget til 15-16.

Åtte minutter ut i annen omgang ble det dramatikk da Stefan Stegavik fikk revet opp trøyen og fikk to minutter for drøying av tid. Elverum-spilleren var ikke nådig i sine uttalelser etter kampen.

- Jeg blir frustrert over at jeg fikk en 2-minutter der. Dommerne kunne bare gitt beskjed om at jeg skulle gå av banen. Jeg mener at vi tapte kampen der, sa Stegavik.

Han måtte stå over to minutter på stillingen 18-20. Et Haslum-rush mot slutten ga til slutt firemålsseier. Elverum-trener Christian Berge mente sjansesløsing var grunnen til det litt sure tapet.

- Vi spite en god kamp til tider, men så ble vi trøtte og sløste enormt med sjansene. Derfor tapte vi kampen, sa Berge.

(NTB)