Haslum herjet i sluttminuttene og sikret cupgull

Målvakt Trond Tjemsland kom inn og ble avgjørende i avslutningen da Haslum slo Elverum 28-26 og tok sin fjerde NM-tittel i Oslo Spektrum.

KRIGER INN SEIERNE: Rødkledde Haslum taklet cupfinalepresset best og beseiret Elverum. Foto: NTB Scanpix
KRIGER INN SEIERNE: Rødkledde Haslum taklet cupfinalepresset best og beseiret Elverum. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Elverum skaffet seg et overtak i løpet av annen omgangen, men ga fra seg en firemålsledelse. Den hentet Haslum opp mye takket være Simen Nicolay Schønningsen, som noterte seg for sju mål.

I sluttminuttene ble Haslum-målvakt Trond Tjemsland den store helten da han reddet to Elverum-angrep. Haslum scoret finalens fem siste mål etter å ha ligget under 23-26.Matchvinner ble også Anders Røe, som scoret de to siste målene.

Elverum og Haslum har vært blant landets beste håndballag de siste årene og utviklet et rivaleri seg imellom, men dette var første gang de møttes i en NM-finale.

Elverum har vært i fem finaler tidligere, noe som kun har gitt ett gull – mot Drammen i 2009. Haslum står nå med fire NM-titler. Den forrige kom i 2011.

Erlend Mamelund var tilbake på banen i NM-finalen etter å ha vært ute av spill i tre måneder på grunn av en avrevet muskel i armen. 32-åringen med 124 landskamper for Norge legger opp etter sesongen og blir en del av trenerteamet i Haslum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer