Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hassan kan ta fransk dobbel

- Nå nyter jeg bare alt sammen, sier Hassan El Fakiri (26). Han er blitt fast på storklubben Monaco - som i år kan ta The double.

På selveste 17. mai spiller den tidligere Lyn- og Rosenborg-spilleren Ligacupfinale på Stade de France i Paris. Motstander er Sochaux, som ligger på femteplass i den franske toppserien - tre plasser bak Monaco.

Mot alle odds

- Det var ikke så mange, verken her i Frankrike eller hjemme, som trodde at jeg skulle spille meg til fast plass i Monaco, sier Hassan - som kom tilbake til fyrstedømmet for to år siden etter utlånsperioden i Lyn. Bare for å få beskjed om at han var vraket ...

Hassans norske mor Unni og brødrene Omar og Petter skal også feire den norske nasjonaldagen i Paris, ringside sammen med 80000 på Stade de France.

- Det skal bli virkelig hyggelig å få besøk av dem, sier Hassan, som har ordnet billetter til banketten til alle tre.

Nybakt pappa

1. mars i år var kanskje den aller største dagen i Hassans liv. Da ble han og kjæresten Renate (26) foreldre til Lanah Satma.

- Lanah var det Renate som fant på, Satma er etter min marrokanske mamma som døde da jeg ble født, sier Hassan. Han ønsker på denne måten å ære sin mamma som han aldri har sett.

- Datteren vår er utrolig pen, sier en stolt Hassan.

Akkurat nå er mor og barn hjemme i Norge, mens pappa konsentrerer seg om innspurten i fransk fotball.

- Vi satser på å vinne Ligacupfinalen lørdag. Men serien er enda viktigere, sier Hassan.

Monaco ligger tre poeng bak ledende Lyon, med Marseille ytterligere to poeng bak. 20. mai møter fyrsteklubben Guingamp (7. plass) borte, før det hele avgjøres hjemme 25. mai mot bånnlaget Troyes.

Høyreback

De siste seks kampene har Hassan startet for Monaco, alle gangene som høyreback. Favorittplassen på midtbanen er opptatt av andre spillere.

- Men det har gått veldig greit å venne seg til den plassen, sier Hassan.

- Og jeg er blitt en bedre fotballspiller. Nå er det bare gøy å være proff på den franske solkysten, sier han.

Hassan El Fakiri har kontrakt med Monaco ut 2004/2005-sesongen.

LIVET PÅ TOPP: Hassan El Fakiri spiller Ligacupfinale i Paris 17. mai, og kan vinne den franske toppserien med Monaco. Han er også nybakt pappa.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media