Hassan på vei til RBK

MONTE CARLO (Dagbladet): I solparadiset Monaco og med utsikt til Middelhavet, sitter en frustrert Hassan El Fakiri (24). - Jeg håper å komme hjem for å spille for Rosenborg, sier Hassan til Dagbladet. Og RBK vil ha ham.

Da Hassan vendte tilbake fra Lyn og Oslo etter vårsesongen i Tippeligaen, trodde han på et godt fotballiv i AS Monaco. Og ikke minst da Lyn fikk kontant nei til fortsatt leie av midtbaneeleganten.

- Kom tilbake til Monaco snarest, var beskjeden Hassan fikk fra ledelsen i klubben.

Hassan kom til sin første trening i midten av juli, bare for å bli tatt til siden mens han ruslet mot garderoben.

En midt i trynet

- Et av styremedlemmene fortalte at jeg var satt ned på B-laget av den nye manageren Didier Deschamps, sier Hassan. - Det var som å få seg en midt i trynet.

Hassan El Fakiri

Født: 18.04.77
Bosted: Monte Carlo, Monaco
Sivil status: Har kjæreste (i Oslo)
Solgt: Fra Brann til Monaco i 2000 for ca. 10 millioner kroner
Klubber: Lyn, Brann, AS Monaco
Vunnet: Norway Cup som miniputt, smågutt og junior
Favorittmat: Pasta og pizza
Favorittdrikke: Nypresset appelsinjuice
Favorittmusikk: Det aller meste
Aktuell: Vil gjerne spille for Rosenborg

Men i går tentes et lys i den mørke profftunnelen. Hassans agent Gunnar Martin Kjenner og sportsdirektør i Rosenborg Rune Bratseth hadde en prat om Monaco-spilleren. Og Bratseth legger ikke skjul på at RBK er interessert i 24-åringen.

- Ja, det er vi, sier Bratseth til Dagbladet. - Ingenting er i orden ennå, men blir det en realitet vil vi selvsagt signere før fristen for Champions League utgår 31. august.

- Vil Rosenborg kjøpe eller leie Hassan?

- Vi ønsker å leie ham i ett år.

- Er en eventuell leie avhengig om Rosenborg går videre i mesterligakvaliken mot Inter Bratislava?

- Nei, i utgangspunktet ikke, sier Rune Bratseth.

Rosenborg perfekt

Når Dagbladet bringer dette videre til Hassan hjemme i Monaco, er det en smørblid og optimistisk spiller vi snakker med.

- Ja, nå er jeg selvsagt glad, sier Hassan. - Nå håper jeg Rosenborg mener alvor og tar kontakt snarest - for klubben ville vært perfekt for meg.

I mellomtida nyter han livet på solsida. For selv om fotballspilleren El Fakiri er frustrert ved å spille på B-laget, stortrives gutten med sol, salt hav og et yrende liv.

- Jeg har kontrakt med Monaco ut sesongen 2004/2005, sier Hassan. - Hvis jeg blir utleid til Rosenborg kan jeg ikke få et bedre utstillingsvindu.

Landslagsdrøm

- Betyr det at du aller helst vil komme tilbake til Monaco?

- Ja, for jeg trives veldig godt i fransk fotball, og med endel bra kamper for RBK vil jeg ha større mulighet til å bli hentet opp til A-laget igjen neste sesong, sier Hassan.

Hvis RBK blir Hassans nye arbeidsgiver, tror han også at landslagsdrømmen rykker nærmere.

- Det er irriterende at jeg ikke lenger er landslagsaktuell. Jeg vil gjerne spille for Norge, og da kan Rosenborg bli et springbrett.

I mellomtida må han spille uinteressante kamper uten tilskuere på B-laget.

- Men Monaco har startet opp elendig, med ett poeng på tre kamper, sier Hassan. - Fortsetter det på samme måte kan jo alt skje - også med meg.

- Men akkurat nå håper jeg mest at Rune Bratseth ringer - og at Rosenborg blir min nye arbeidsgiver det neste året, sier Hassan El Fakiri til Dagbladet.

PÅ SOLSIDEN: Hassan El Fakiri trives med alt i Monaco, bortsett fra fotballen. - Behandlingen jeg får tyder på at klubben vil bli kvitt meg, sier han.