Hasse skal score 20

HAUGESUND (Dagbladet): Haugesund - Bryne 3-1. Ny seier og ny scoring fra Hasse Berggren. Nå håper FKH-trener Åge Steen på 20 mål fra den svenske toppscoreren.

Nykommer Berggren fra allsvenske Hammarby har ennå til gode å gå av Haugesund stadion uten nettkjenning. Mot opprykkskollega Bryne var han iskald da han sendte hjemmelaget i ledelsen etter 25 minutter - hans femte mål i år.

- Jeg ble spilt helt fri. Alene med keeper var det bare å plassere ballen til siden, sier svensken, som nå deler toppscorertittelen sammen med Valencia-klare John Carew.

Offensiv fotball

27-åringen har fått en ny vår etter overgangen til Haugesund. I fjor endte Berggren opp med kun åtte fulltreffere.

- De fleste norske lagene spiller en mer offensiv fotball enn det jeg er vant til fra Sverige. Da får jeg også flere muligheter til å sette ballen i mål, forklarer han.

Foran sesongen satte han seg som mål å score ti tippeligamål. Etter fem serierunder står Berggren bokført med fem fulltreffere. Makker Bala Garba har tre.

- Scorer jeg mellom ti og femten mål er jeg fornøyd. Alt ut over det får bli som en bonus, sier den beskjedene svensken.

Ifølge Haugesundstrener Åge Steen er ikke dette å ta for hardt i. Etter å ha sett sitt lag vinne en fortjent 3-1 i mot Bryne, mener han at Berggren er god for langt flere mål.

- Hasse har nå fem mål på fem kamper. Hvis vi klarer å fortsette å produsere så mange sjanser som i dag, bør det være mulig for ham å komme over 20 scoringer, sier Steen.

TOPPSCORER: Hasse Berggren har scoret fem mål på fem kamper.