Hasta la vista, John

Den spanske avisa Marca skrev i går at Rosenborg har inngått en intensjonsavtale med Valencia angående John Carew (20). Det er feil. Men partene er, som Rune Bratseth sier til Dagbladet, enige om en del ting. Derfor blir overgangen spikret til uka.

Fra RBK-administrasjonens vårmøte på Oppdal, hvor Bratseths syn på saken akkompagneres av lunchende pianomusikk fra en av de ansatte, sier sportsdirektøren følgende - uten mat i munnen:

- Vi har ikke skrevet under på noe som helst når det gjelder John. - Det vi har gjort er å diskutere saken nøye. Og vi er enige om en del ting. Derfor har jeg stor tro på at vi kommer til enighet.

For å oppnå det må Valencia, som var på Lerkendal onsdag, komme tilbake til Trondheim. Det skjer til uka.

- I helga skjer det ingen ting, men ja, Valencia kommer oppover igjen, sier Rune Bratseth. - Når det skjer skal vi fortsette forhandlingene.

Forsiktig Flod

Avisa Marca skriver at John Carew går til Valencia for 66 millioner kroner. Kontraktstida skal være på fem år, og for det vil Store-John få 7,45 millioner norske i året. Det første høres litt fattig ut, det andre korrekt, mens lønna i så fall er nødt til å være det Carew kan putte i lomma.

Etter sign-on-fee og skatt.

Torsdag harket og kremtet Carew-agent Per A. Flod mer enn normalt da Dagbladet snakket med ham om Store-Johns framtidige lønn. Men - det som var helt sikkert er at gutten går tosifret i millionklassen. Og på spørsmål om John Carew vil bryte 15-millionergrensen hørtes det ut som om Per A. Flod spiste penger.

I går ville han verken bekrefte eller avkrefte det spanske avisoppslaget.

Carew har fått nok

Føljetongen John Carew til utlandet er godt gående på den tredje måneden. Det eneste media snart ikke har omtalt er guttens daglige toalettbesøk. Og i går kveld lyktes det ikke Dagbladet å komme i kontakt med hovedpersonen.

Tilgjengeligheten sjøl var sannsynligvis stappmett.

Det beste som kan sies nå er at det ikke kommer flere overraskelser, hindringer eller kuvendinger. Så mye sier i hvert fall Per A. Flod:

- De som ikke har vært med til nå har ingen mulighet, er agentens kommentar til Dagbladet.

Til uka ordner han det formelle med Rune Bratseth og Valencia.

morten.pedersen@dagbladet.no