Hasta la vista, Norge!

Norge - Spania 23-28. Med skuddarmer stive som spanskrør pisket spanske bakspillere sviende susere i den norske nota. Det hjalp ikke hvor mye Norge kjempet. Kvartfinaleplassen røyk mot et bedre lag.

For som Stig Penne selv sier det:

- Spanjolene var bedre enn oss - da er det ikke så jævlig surt å tape.

Norge ville virkelig til kvartfinalen i dette mesterskapet. Og i går kveld leverte mannskapet slett ingen fiaskokamp mot et spansk lag som har vunnet bronse i siste EM og OL.

- Vi blir bare bedre og bedre. I dette mesterskapet har vi bevist at vi kan være sinnssykt gode. Nå må vi bli mer stabile og luke bort de dumme feilene, sier Stig Penne.

Irriterende bom

Det var trolig disse «dumme feilene» som umuliggjorde norsk avansement til den gylne kvartfinalen. Innledningsvis i mesterskapet slo Norge Slovenia og spilte uavgjort med Russland - to meget sterke resultater. Men fadesene mot Tunisia og Ukraina var ditto dårlige.

- Vi hadde nok hatt større sjans på en plass i kvartfinalen med Sør-Korea istedenfor Spania i åttendedelsfinalen. Hvorfor vi er så gode i en kamp, og så forferdelig dårlige i den neste har vi ikke funnet noe svar på, sier Penne .

I går bommet Penne selv alene med keeper på stillingen 13-16 i spansk favør.

- Om dette ville ha gjort forskjell på resultatet, er umulig å spekulere i. Men den bommen irriterer meg ennå, sa Penne til Dagbladet mens han ventet på dopingkontrollen i går kveld.

EM neste

Nå skal Penne og lagkameratene fokusere på den kommende EM-kvalifiseringen.

- Vi er ikke veldig misfornøyde med dette mesterskapet. Vi er på vei framover og nærmer oss de beste. Det neste målet er å kvalifisere seg til EM. Der går bare to lag videre fra gruppespillet, men tro ikke at målsettingen blir noe mindre av den grunn, sier Stig Penne.