Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hasteinnkaller til orientering om norsk VM-smell

- Den gratis folkefesten står i fare.

VM-MIDLENE REDUSERES: I mars skal Ole Einar Bjørndalen og resten av de norske gutta gå VM på hjemmebane. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VM-MIDLENE REDUSERES: I mars skal Ole Einar Bjørndalen og resten av de norske gutta gå VM på hjemmebane. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Adminstrerende direktør i Skiskytter-VM 2016 AS, Per Bergerud, har hasteinnkalt organisasjonen til et orienteringsmøte. Grunnen er at Oslo kommune har trukket en støtte på fem millioner kroner som skulle brukes under mesterskapet i mars neste år.

Det var det forrige byrådet som innstilte til bevilgningen i 2016-budsjettet. Midlene var øremerket aktiviteter i Oslo sentrum, inkludert åpningsshowet og medaljeseremonier.

- Konsekvensen er at den gratis folkefesten som skulle være en sentral del av VM i skiskyting nå står i fare, og i beste fall vil kunne bli kraftig amputert, forteller kommunikasjonssjef Erik Trosby til Dagbladet.

- Overrasket og skuffet Norges Skiskytterforbund søkte Oslo kommune om å støtte opp under VM-søknaden i november 2010 med en bevilgning på 25,5 millioner kroner. I mai 2011 ble det fattet et enstemmig bystyrevedtak om å bevilge 25 millioner - pluss inflasjon.

- Det utgjør nå 27 millioner, men vi har fått 22 millioner. Dermed mangler vi fem, sier Bergerud til Dagbladet.

Direktøren fortviler over situasjonen.

- Vi er overrasket og skuffet. Vi har aldri bedt om mer penger enn de vi ba om i 2011, men støtten ble trukket da det nye byrådet trakk hele tilleggsbevilgningen til budsjettet. Der var vi inne med fem millioner. Da vi fikk beskjed om at vi var tatt ut, har vi jobbet med å få det inn igjen, sier Bergerud.

Må kutte Organisasjonen bak det kommende mesterskapet i Holmenkollen hadde satt av 13 millioner kroner til «Prosjekt Sentrum». Nå som fem millioner mangler, må de gjøre betydelige kutt i arrangementsplanene.

Det betyr blant annet reduserte aktiviteter for barn og ungdom, samt et svekket konsertprogram.

- Vi må se på alle muligheter vi har for å redusere. Tilbudet i byen vil bli dårligere, noe vi mener er veldig synd, sier Bergerud.

Direktøren forteller at arrangøren ikke har overskredet deres opprinnelige budsjett, noe han mener er unikt. Derfor er skuffelsen desto større.

- Vi føler en overraskelse og skuffelse over at man ikke står ved de avtalene som er gjort tidligere. Vi har hele tiden fulgt føringer som politikerne har kommet med, sier Bergerud.

- Vil ikke bevilge mer Arbeiderpartiets byrådsmedlem Frode Jacobsen har på sin side en annen oppfatning av hvilke ressurser kommunen bør bidra med. De har allerede stilt en garanti som vil dekke et eventuelt underskudd på inntil fem millioner kroner.

- Vi vil ikke bevilge fem millioner automatisk, men vi har sagt at hvis arrangementet som helhet går med underskudd så er vi villige til å dekke inntil fem millioner kroner, sier Jacobsen til Dagbladet.

- Forstår du at Bergerud er skuffet?

- Jeg har snakket med Per Bergerud et par ganger. Han er en hyggelig kar, som ikke er helt fornøyd nå. Det skjønner jeg. Men vi synes garantien vi har stilt bør være tilstrekkelig. Vi har allerede bidratt med 22 millioner i ren bevilgning, minner han om.

- Kan dere snu i denne saken?

- Da må det komme ny informasjon. Jeg syns at jobben arrangøren gjør er veldig bra, vi støtter opp om den, men vi håper at garantien som er stilt er tilstrekkelig for at vi får til medaljeseremoni og andre aktiviteter i sentrum, sier Jacobsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media