Hastet ut etter krisemøte

- Vi hadde et konstruktivt møte, og er enige om at vi skal møtes igjen, sier skipresident Erik Røste.

HASTET UT: President i Norges Skiforbund, Erik Røste, hastet ut etter krisemøtet knyttet til at sportssjef Clas Brede Bråthen ikke får forlenget kontrakten etter neste sesong. Video: Nina Hansen / Reporter: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen oppdateres!

LYSAKER (Dagbladet): Bråket mellom Hopp-Norge og ledelsen i Norges Skiforbund dundrer videre.

Mandag morgen var partene samlet til et krisemøte på Lysaker i Oslo. Til stede var blant andre trener Alexander Stöckl, lederen av hoppkomiteen, Alf Tore Haug, skipresident Erik Røste, generalsekretær Ingvild Bretten Berg og flere av hoppernes sponsorer.

Årsaken til krisemøtet er konflikten som har oppstått etter at sportssjef Clas Brede Bråthen ikke får forlenget kontrakten etter neste sesong.

TRAVEL: Generalsekretær Ingvild Bretten Berg kom ut fra møtet fem minutter før skipresident Erik Røste. Foto: Nina Hansen
TRAVEL: Generalsekretær Ingvild Bretten Berg kom ut fra møtet fem minutter før skipresident Erik Røste. Foto: Nina Hansen Vis mer

Da møtet var over etter halvannen time, svarte mange det samme:

- Vi hadde et konstruktivt møte, og er enige om at vi skal møtes igjen, forteller skipresident Erik Røste, som nektet å stoppe, selv om han hadde et stort pressekorps rundt seg.

- Hva blir utfordringen?

- Vi går ikke inn i denne saken. Vi har hatt et konstruktivt møte. Det var det vi ble enige om å kommunisere da vi gikk ut.

Bretten Berg forlot møtet fem minutter før Røste. Hennes kommentar var nesten identisk med skipresidentens:

- Vi har hatt et kontruktivt møte, og vi er enige om å snakke sammen igjen.

I TELEFONEN: Erik Røste var omringet av journalister på vei ut, men snakket for det meste i telefonen. Foto: Nina Hansen
I TELEFONEN: Erik Røste var omringet av journalister på vei ut, men snakket for det meste i telefonen. Foto: Nina Hansen Vis mer

Morten Brantzæg - som representerer sponsoren Nammo - forteller:

- Vi har hatt et godt møte mellom sponsorene, ledelsen i Norges Skiforbund og hoppkomiteen. Vi skal jobbe videre med saken.

- Hva legger du i det?

- I dette legger vi at vi har hevdet vårt syn som sponsorer. Så er vi enige om å jobbe sammen for å prøve å finne en løsning.

- Dere har støttet Bråthen ganske klart utad. Gjør dere det fortsatt?

- Jeg tror dere har sett i media hvordan det ligger an. For Nammo sin del er vi opptatt av dette. Vi er opptatt av verdiene som står på spill.

STRIDENS EPLE: Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB
STRIDENS EPLE: Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Det har oppstått en konflikt mellom Bråthen og Bretten Berg og Røste. Flere av sponsorene lurer på hva som skjer og har stort behov for en forklaring. Bråthen, som har vært sportssjef siden 2004, var ikke til stede i dag.

- Vi skal informere om saken. Jeg håper det blir et bra møte, sa en ordknapp Røste på vei inn til møtet.

Litt mer snakkesalig var lederen av hoppkomiteen, Alf Tore Haug:

- Jeg håper det blir et godt møte.

- Hva skal dere diskutere?

- Det tror jeg er innlysende. Jeg kan ikke si noe mer nå.

- Hvordan har du opplevd de siste dagene?

- Jeg tror de fleste forstår at det har vært ei stri uke.

MARKEDSSJEF: Hoppernes markedssjef, Bjørn Einar Romøren, deltok på møtet. Til høyre, hoppkomiteleder Alf Tore Haug. Foto: Nina Hansen
MARKEDSSJEF: Hoppernes markedssjef, Bjørn Einar Romøren, deltok på møtet. Til høyre, hoppkomiteleder Alf Tore Haug. Foto: Nina Hansen Vis mer

Møtet foregikk i lokalene til hoppernes sponsor, Lundin. Dagbladet observerte også representanter for fire andre sponsorer på vei inn til møtet:

LO, Nammo, Eterni og Help.

Clas Brede Bråthen har vært sportssjef i 17 år. Men i løpet av det siste året har forholdet til ledelsen i skiforbundet tilspisset seg.

I en pressemelding i forrig uke uttalte skistyret:

«Bråthen har over lang tid hatt en konfronterende og uakseptabel kommunikasjonsform og atferd, som har skapt uro, utrygghet og en uholdbar situasjon både internt og overfor viktige interessenter eksternt.»

Bråthen har fått massiv støtte på sosiale medier. Også Alexander Stöckl og hopperne vil ha med sportssjefen videre. At sponsorene nå rasler med sablene, er dramatisk for skiforbundet.

Les også: Fikk klar beskjed.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer