Hat-trick-Hegland senket Belgia på Ullevaal

Sterk seier av Norge i VM-kvalifiseringen.

STERKT: Norge kunne innkassere en sterk 4-1-seier over Belgia på Ullevaal i kveld. Kristine Wigdahl Hegland var ikke snauere enn at hun noterte seg for hat-trick. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STERKT: Norge kunne innkassere en sterk 4-1-seier over Belgia på Ullevaal i kveld. Kristine Wigdahl Hegland var ikke snauere enn at hun noterte seg for hat-trick. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

• Norge-Belgia 4-1 (2-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge startet altså i kveld sin vei til VM i Canada 2015 hjemme mot Belgia på Ullevaal.

Etter sommerens EM-sølv var det ikke til å komme utenom at hjemmelaget var klare favoritter før kveldens oppgjør. Noe Caroline Graham Hansen også gjorde klinkende klart da Dagbladet snakket med henne i går.

- De er et lag vi skal slå. Å si noe annet ville være å lyve.

Og 4 233 mennesker på nasjonalarenaen fikk se hvor rett hun hadde. Ett mål av Graham Hansen og tre av Kristine Wigdahl Hegland ble beholdningen, og da gjorde det lite av gjestene fikk et trøstemål signert Cecile De Gernier.

Even Pellerud fikk de svarene han ville ha etter kveldens kamp.

Drømmestart Bare fire minutter var spilt da Graham Hansen viste hvorfor hun i sommer ble hentet av det svenske storlaget Tyresö. Fra sin posisjon på høyrekanten skar hun inn i banen, passerte to-tre belgiske spillere og ekspederte kula sikkert i mål fra 15 meter. Nicky Evrard i det belgiske målet var sjanseløs, og Norge fikk en drømmeåpning.

Etter scoringen kom belgierne stadig mer inn i kampen, og etter drøyt 17 minutter fikk de sin første store målsjanse. Aline Zeler klinte til fra 20 meter, og en sjanseløs Ingrid Hjelmseth kunne bare se ballen passere seg. Heldigvis for de norske jentene sto tverrliggeren i veien denne gangen.

Deretter skjedde det lite før det var spilt 34 minutter. Det som i utgangspunktet så ut som en ufarlighet, ble alt annet enn det da Evrard måtte ut og hente ballen utenfor 16-meteren. Utspillet hennes gikk rett i Ingvild Isaksen, og Hegland fikk en enkel jobb med å sette ballen i det tomme buret.

Like etterpå var Hegland på farten igjen, men denne gangen fikk Evrard avverget skuddet med en meget kvalifisert redning.

Stort mer skjedde ikke før hvilen, og de norske jentene kunne gå til pause med en komfortabel 2-0-ledelse.

Hat-trick-Hegland Men akkurat som i den første omgangen, skulle det ikke ta lang tid før man fikk en scoring. Igjen var det Evrard som måtte plukke ballen ut av nettmaskene, og igjen var det Hegland som var sist på nevnte ball. Lynvingen løp fra alt og alle, og plasserte ballen lekkert over den belgiske sisteskansen, via tverrliggeren og i mål.

Men belgierne ville ikke være noe dårligere. Etter en drøy time gikk gjestene frispark utenfor Norges 16-meter og De Gernier var ikke snauere enn at hun dunket ballen via tverrliggeren til en sjanseløs Hjelmseth og i mål.

Og nå hadde Belgia fått blod på tann. Kun minutter etterpå var Tessa Wuellart alene igjennom med Hjelmseth, men skuddet gikk midt på den norske keeperen.

Og i stedet for 3-2 var det igjen Norge sin tur. Graham Hansen lekte seg forbi tre belgiske forsvarere før hun fant en umarkert Hegland foran mål. Sistnevnte fikk dermed en enkel jobb med å sette inn sitt tredje og Norges fjerde for kvelden.

I rute Etter det fjerde målet gikk lufta litt ut av Belgia, og Norge kontrollerte kampen fullstendig. Cathrine Dekkerhus, som kom inn for Solveig Gulbrandsen, kunne økt den norske ledelsen ved et par anledninger

Dermed kunne de norske jentene klappe seg selv fornøyd på skulderen etter en sterk åpning på VM-kvalifiseringen mot et av gruppas antatt sterkere lag.

Pelleruds jenter er i rute.