Heung-min Son

Hat trick-helt: - Sint

Antonio Conte vraket Son Heung-min (30). Da stjernespilleren kom inn kom svaret manageren hadde lengtet etter.

HAT TRICK: Heung-min Son etter sin første scoring mot Leicester. Foto: NTB
HAT TRICK: Heung-min Son etter sin første scoring mot Leicester. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Tottenham - Leicester 6-2

Forrige sesongs toppscorer i Premier League har gått målløs av banen de seks siste kampene.

Etter tapet borte mot Sporting i midtuka valgte manager Antonio Conte å benke stjernespilleren.

- Jeg er sikker på at han ikke er fornøyd. Det er helt vanlig at han er sint i denne situasjonen. Det betyr at han ønsker å endre det. Han er en viktig spiller for oss, men spiller du mye kan du også bli sliten, sa Conte på pressekonferansen før lørdagens kamp mot Leicester.

IMPONERER: Erling Braut Haaland er igjen på scoringslista når Manchester City slo Wolverhampton 3-0 borte. Vis mer

Med Son på benken leverte Harry Kane, Eric Dier og Rodrigo Bentancur scoringer for Tottenham, men sløvt forsvarsspill gjorde at det sto 3-2 til Spurs da Son ble byttet inn i andre omgang.

Da trengte han bare få minutter på å vise hva han virkelig sto for.

På en kontring utfordret han rett mot Leicester-forsvaret, før han ladet skuddfoten og curlet ballen i krysset bak keeper.

- Det er øyeblikket han trenger. Feiringen hans ser ut til å være av den emosjonelle typen, kanskje det viser hvor mye han ønsket den scoringen, sa den tidligere engelske landslagsstopperen Matthew Upson på BBC.

- Det var ikke smilet vi er vant til å se, det er kanskje fordi han ikke var så fornøyd med å bli satt på benken, sier Steffen Iversen i Viaplays studio.

- Jeg er trolig en av de lykkeligste i verden akkurat nå. Alle vet hvor frustrert jeg har vært, det har vært mye uflaks, og jeg var virkelig sulten etter å score, sier Son til Viaplay om sesongstarten.

Like etter viste sørkoreaneren seg fram igjen.

Han fikk ballen fra Harry Kane. La til rette, og curlet ballen i lengste vinkel fra 25 meter med venstrefoten.

- Det er så vidunderlig vakker, skildret Roar Stokke fra kommentatorplass hos Viaplay.

Men Son var ikke ferdig.

Danske Pierre-Emile Højbjerg fosset framover og slapp ballen perfekt gjennom til Son som scoret alene med keeper.

Assistentdommer vinket for offside, men VAR gikk inn og så på situasjonen, hvor det viste seg at Son holdt seg på rett side.

- Han lever av å score mål, når han ikke greier det er det frustrerende. Men det er en fantastisk måte å komme inn på, sier Tottenham-stopper Eric Dier til Viaplay.

- Det kan være Conte benket ham for å sette ham i angrepsposisjon, og du verden for et svar han fikk, sier Jan Åge Fjørtoft i Viaplays studio.

- Conte er nok forsiktig med å benke ham neste gang. Et eksempel for enhver spiller som blir benket, du kan ikke sutre, men vise deg fram når du kommer innpå, sier Upson på BBC.

Tottenham har hatt en strålende start på sesongen i Premier League. Etter sju kamper er de på andreplass, med like mange poeng som Manchester City som topper, før Arsenal spiller søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer