Hat-trick på 10 min.

PARC DES PRINCES (Dagbladet): Argentina- Jamaica 5- 0. Før kampen mot Jamaica kom Gabriel Batistuta med en inderlig bønn til dommer Rune Pedersen. Han ba nordmannen slå hardt ned på stygge taklinger mot ham. Og Batistuta fikk gå i fred. Det endte med ekte hat trick.

Før VM startet var Gabriel Batistuta bookmakernes store favoritt til toppscorertittelen. I går brukte den argentinske spissen ti minutter på å vise hvorfor.

Bookmakerne handlet ikke i blinde da de ga lavodds på Batistutas scoringsfot. For Fiorentina-spilleren scorer stort sett hver gang han får fotballstøvler på seg.

 • På 62 kamper for Argentina har han puttet inn 46 mål.
 • Siden overgangen fra Boca Juniors for sju år siden, har han scoret 103 mål for Fiorentina. Det er nesten like mye som resten av lagkameratene til sammen.
  Argentinas nøkterne trener Daniel Passarella var naturligvis fornøyd med stjernespissen sin. Men han snakket ikke akkurat i fistel etter kampen.
  - Batistuta fortjente dette. Han har jobbet hardt for å bli en så god spiss. Men i dag scoret han tre mål takket være gode lagkamerater.
  En av dem er Ariel Ortega, som leverte pasningen til Batistutas første mål. Og som ordnet straffen som fullførte hattricket.
  Før det hadde Ortega tatt livet av Jamaica med to smarte mål.
  Dermed har det fotballgale landet fått en helt som ikke gjør skam på Argentinas lykketall; trøye nummer ti. Den som Maradona abonnerte på.
  Så mye betyr dette nummeret i Argentina at en politiker i vinter kom med følgende forslag i nasjonalforsamlingen: Kutt ut drakt nummer ti på landslaget heretter - til ære for Diego Maradona.
  Men i går fant Ariel Ortega en annen måte å gjøre stas på titallet.
  Fotnote: Gabriel Batistuta scoret med dette VMs første hattrick. FIFA belønner dette med å gi 25000 dollar til SOS Barnebyer i Argentina. Hat-trick i VM-finalen gir én million dollar.