Hater å tape

NAGANO (Dagbladet): Tronarvingskollega prins Albert av Monaco får seile sin egen bob. Kronprins Haakon er ikke fristet til å dra på seg olympisk startnummer for moro skyld. - Jeg liker ikke å tape, sier kronprinsen.

Kronprins Haakon drømmer såvisst ikke om å følge i pappa Harald og bestefar Olavs kjølevann. Begge har kjempet om olympiske medaljer i svære seilbåter. Harald V har deltatt i tre OL, Olav V vant OL-gull i seksmetersklassen under OL i Amsterdam i 1928.

- Jeg kommer ikke til å ta opp arven etter dem i seiling. Det skal godt gjøres å matche resultatene og nivået deres, sa kronprinsen under gårsdagens pressekonferanse i OL-byen.

Kronprins Haakon er denne uka den norske OL-komitéens gjest i Nagano. Men han overlater de familiære OL-ambisjonene til prinsesse Märtha:

- Søsteren min er flink i sprangridning. Vi får se hvordan det går, sier kronprinsen.

Slo Trinidad/Tobago

- Jeg er ingen konkurransemann. Liker ikke å tape, innrømmer kronprinsen. Derfor betakker han seg for å kopiere sin ellevemenning prins Albert av Monacos OL-bedrifter. Sammen med kasino-croupier (tar imot innsatsen ved ruletten) Gilbert Besse bremset fyrstedømmets førstepilot seg ned til 31. plass av 43 lag i toerboben under OL på Lillehammer. Paret slo «betydelige» bob-nasjoner som Hellas, Taiwan, Trinidad/Tobago, Samoa og Jomfruøyene I of II.

Nå er Albert iferd med å gjenta bedriften, denne gangen i firer-bob _ blant annet sammen med Grimaldi-familiens beste gartner!

Rulett-Besse har tatt over posisjonen som Monacos beste toer-bobpilot og har gitt Albert fyken.

IOC-medlem?

Prins Albert er IOC-medlem og flyttet i forrige uke ut av pampe-hotellet og inn i deltagerlandsbyen.

- Vi tar bilder av hverandre, kaster snøball på hverandre og bytter pins. Ja, dette er virkelig spesielle dager, sier Albert på Nagano-lekenes offisielle internett-side.

  •  Kronprinsen fikk også spørsmål om han kunne være aktuell som nytt norsk medlem i Den internasjonale olympiske komite (IOK). Til det svarte han at det ikke var aktuell problemstilling.
  •  Kronprinsen forlater Japan onsdag.

Og ikke nok med at Haakon avviser seg sjøl som OL-deltaker. Hans egen favoritt-idrett står ikke engang på det olympiske programmet:

- Telemark er vel min idrett, sier kronprinsen.