- Hater å tape

Han ble finalehelt mot Storhamar i fjor, og VIF-keeper Tommy Lund (23) kan fort bli det i år igjen.

JORDAL AMFI (Dagbladet): Storhamar vant skuddstatistikken 34- 24 i den tredje NM-finalen i går kveld. Men det er ikke antall skudd som teller. De skal også forbi keeperen. Og det er lettere sagt enn gjort på Tommy Lund i finalemodus.

- Uten en god keeper vinner du ikke. Jeg var både god og heldig, men det er fortsatt langt fram til å hente «bøtta», så vi tar ingen ting for gitt, sier Tommy Lund til Dagbladet.

VIF leder nå 2- 1 i best av sju finalekamper - og har overtaket før lagene barker mot hverandre igjen på Hamar søndag.

Tommy Lund er keeperen som i år har fått sitt store gjennombrudd etter fem sesonger som andrevalg i Vålerenga. I løpet av sesongen har han også spilt seg inn i landslagstroppen - og blir garantert en av tre keepere i Roy Johansens VM-tropp.

Denne uka sikret Vålerenga seg keeperens underskrift på en ny treårskontrakt. Den beste Tommy Lund noen gang har skrevet navnet sitt på.

- Revansjelysten

VIF-keeperen har alle Storhamars kamper på video. Foran NM-finalene studerte han dem nøye.

- Jeg hater å tape. Kjæresten min sier at det ikke er lett å være sammen med meg etter at vi har tapt. Det kommer av at jeg har en trang til å vinne. Vi skal vinne pokalen, sier Tommy Lund til Dagbladet.

Han visste at oppgaven ble vanskelig da VIF tapte den første NM-finalen på Jordal sist tirsdag. Der burde han reddet skuddet som sikret Storhamar seier på overtid. I de to neste kampene har han vært så godt som prikkfri.

- Jeg blir voldsomt revansjelysten når noe slikt skjer. Det tenner meg veldig, sier han.

VIF-trener Petter Thoresen er stolt av lagets sisteskanse.

- Det er moro at han hjelper oss til seier. Han har gått den lange veien, og fortjener virkelig suksess nå, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

Stygg skade

Storhamar fortjente mer enn tap i går. Men det ble ikke lett for dem da landslagskeeper Jonas Norgren pådro seg ribbeinsbrudd og hjernerystelse etter en voldsom takling av VIF-spiller Thomas Ygranes drøye tre minutter ut i kampen. Han fullførte perioden, men kom ikke utpå igjen. Storhamar-trener Petter Salsten frykter at landslagskeeperen ikke kan stå flere NM-finaler.

STERK KAMP: Vålerenga-keeper Tommy Lund tar hånd om pucken, mens Storhamars Chris Marinucci (t.v.) og VIFs Eric Linus Johansson krangler. Denne uka sikret Vålerenga seg keeperens underskrift på en ny treårskontrakt.