Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hater Johnny Jensen

Tysklands kaptein varsler hevn i kveldens kamp.

(Dagbladet.no): I kveld kjemper Norges håndballgutter mot Tyskland i Tunisia-VM. I går tapte Norge mot Serbia, og tap i dag vil gjøre det svært vanskelig å gå videre.

Men kampen er like viktig for tyskerne, som har spiller sin tredje kamp på fire dager. Hvis Tyskland vinner i kveld, er de sikre på å gå videre.

«Fengels-Jensen»

Tyske medier er knallharde i forhåndsomtalen av kampen i kveld.

Storavisa Bild Zeitung omtaler kveldens match som en «hatkamp mot fengsels-Johnny».

Avisa trekker frem at Jensen (32) i 1999 sonet en fengselsdom for vold. Ifølge avisa har landslagskaptein Florian Kehrmann (27) en høne å plukke med den norske bakspilleren etter en kamp for noen år siden.

«Også på banen langer han ut», skriver Bild.

Jensen ødela skulder og leddbånd

I en kamp mellom Eisenbach og Lemgo støtte de to spillerne sammen, og Kehrmann gikk i bakken. Episoden endte med en skulderskade og ødelagte leddbånd for Kehrmann.

Den populære spilleren kunne ikke gå på banen på nærmere tre måneder. Før kampen i dag advarer han det norske laget:

- Jeg hater Johnny Jensen! sier han rasende og viser frem venstreskuldra si.

- Jeg glemmer det aldri! Jeg har tatt det svært ille opp at han helt frem til i dag har latt være å be om unnskyldning.

Til Frankfurter Allgemeine Zeitung sier Kehrmann at det er det norske laget som er under press, ikke tyskerne.

Ros fra treneren

Trener Heiner Brand omtaler Norges lag med noe mer respekt.

- Nordmennene slo ut Ungarn i kvalifiseringen, det sier alt, sier Brand om kveldens kamp. Han mener at det norske laget er solid med flere fremragende spillere.

Brand mener at Glenn Solberg, som spiller sammen med Johnny Jensen på Flensburg-Handewitt i den tyske ligaen, er en av verdens beste spillere.

Johnny Jensen er én av seks nordmenn i den tyske ligaen. Hos Flensburg-Handewitt er manager Thorsten Storm svært fornøyd med å ha vikingen på laget.

- Hos oss er han en håndballgud. Jeg ville ha en sånn type, nettopp fordi jeg vet at da brenner det rundt ørene på motstanderne, sier Storm.

Dagbladet.no følger kampen mål for mål kl. 20.15 i kveld.

SPILLER I KVELD 1: Det tyske laget er forberedt på hard motstand i Tunisia når de møter det norske laget. Kaptein Florian Kehrmann kommer til å ildne opp under seiersviljen hos lagkameratene.
SPILLER I KVELD 2:</B> Johnny Jensen er en tøff spiller. For noen år siden havnet han i duell med kveldens tyske landslagskaptein. Det endte med skader for Florian Kehrmann.