- Hatet Benitez da jeg så laget

Nytt Warnock-angrep på kollega.

(Dagbladet.no): Sir Alex Ferguson fikk så kilten passet da The Sun i går trykket første utdrag av boka til tidligere Sheffield United-manager Neil Warnock.

I dag kommer del to, og denne gang er det Liverpool-manager Rafael Benitez som får gjennomgå. Warnock - som åpenbart legger skylden på alle andre enn seg selv for at Sheffield United rykket ned - føler at Benitez i enda større grad enn Ferguson gjorde seg skyldig i å sende B-lag på banen mot nedrykksrivalene til «The Blades».

I nest siste serierunde hadde Benitez trolig Champions League-finalen i tankene, og sparte sine beste spillere i bortekampen mot Fulham.

Til Warnocks store irritasjon.

«Liverpool hadde slått Chelsea i Champions League-semien tirsdagen i forveien, og jeg var nysgjerrig på hvordan de ville angripe Fulham-kampen. Men jeg trodde aldri Benitez ville synke så dypt som han gjorde. Han utelot ni av førstelagsspillerne. Ni. Champions League-finalen var fortsatt mer enn to uker unna. Jeg kunne ikke forstå det. Jeg hadde ikke en gang hørt om to av spillerne Benitez brukte. Seriøst. Det viste en total forakt for oss.»

Liverpool tapte for øvrig kampen 0-1.

Ringte bookmaker på Wembley

Helga etter, i den betydningsløse kampen mot nedrykksklare Charlton, hadde Benitez hentet fram igjen sine aller beste spillere.

UNNET BENITEZ TAP: Neil Warnock var så sint på Rafael Benitez at han håpet Liverpool-manageren fikk dele hans smerte. Warnock fikk det som han håpet da Liverpool tapte Champions League-finalen. Foto: AP
UNNET BENITEZ TAP: Neil Warnock var så sint på Rafael Benitez at han håpet Liverpool-manageren fikk dele hans smerte. Warnock fikk det som han håpet da Liverpool tapte Champions League-finalen. Foto: AP Vis mer

«Jeg hatet Benitez da jeg så det Liverpool-laget. Jeg vet det høres fryktelig ut, men jeg hatet ham.»

Samme helg som Liverpool tapte mot Fulham, røk Sheffield United hele 0-3 borte mot Aston Villa. Hadde de tapt 0-1 ville de trolig stått i divisjonen, selv med tap mot Wigan i siste kamp.

I etterkant angrer Warnock på at han ikke stilte i en mer defensiv formasjon mot Villa, men sinnet gikk mest ut over Benitez.

«Jeg håpet AC Milan ville vinne Champions League-finalen, så Benitez fikk kjenne litt smerte, slik som meg.»

Da Warnock og sønnen satt på Wembley etter nedrykket og ventet på at FA-cupfinalen mellom Manchester United og Chelsea skulle starte, ringte han en bookmaker.

«Jeg satte noen hundre pund på en dobbel: Chelsea og AC Milan som vinnere.»

Hisset opp Liverpool-benken

Det er imidlertid ikke første gangen Warnock har vært i klammeri med Liverpool. I boka forteller han om en cupkamp i 2003, da Gerard Houllier og Phil Thompson styrte Liverpool. Warnock så laget sitt bli utspilt, og bestemte seg for hisse opp Liverpool-benken i et forsøk på å lage uro.

Da Liverpools Salif Diao satte inn en stygg takling uten å få kort, løp Warnock forbi ansiktet på Houllier.

«Det er en fordømt skam!» ropte jeg til ham.»

«Nei, nei. Dommeren gjorde rett. Han gjorde ikke noe galt.» sa Houllier.

«Bare dra til helvete, Gerard. Det er en vits. Han skulle fått kortet. Dra til helvete.» gjentok Warnock.

På dette tidspunktet involverte Phil Thompson seg.

«Han oppførte seg som han var Houlliers livvakt. «Du kan dra til helvete, Pinocchio.» sa jeg.»

Warnock følte taktikken hans lyktes til fulle. Liverpool var oppbrakte, og tapte kampen 1-2. I returkampen på Anfield avgjorde Michael Owen i ekstraomgangene, men det Warnock husker best, var spyttklysen fra Stephane Henchoz som bommet hårfint.

«Heldigvis var han så treig at om han hadde forsøkt å løpe etter meg, ville han ikke tatt meg igjen.» skriver Warnock.

<B>HAMRER LØS:</B> Neil Warnock er en bitter mann etter nedrykket.