Megan Rapinoe

Hatet og elsket: Superstjerna med hard beskjed til Trump

Plakater av fotballstjerna har blitt vandalisert i New York, men fortsatt nekter Megan Rapinoe å feire i Det hvite hus.

TILBAKE: Megan Rapinoe og resten av det amerikanske landslaget er tilbake i hjemlandet og stilte opp på en rekke intervjuer tirsdag. Foto: Kathy Willens / AP / NTB Scanpix
TILBAKE: Megan Rapinoe og resten av det amerikanske landslaget er tilbake i hjemlandet og stilte opp på en rekke intervjuer tirsdag. Foto: Kathy Willens / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Megan Rapinoe, som ble kåret til VMs beste spiller i Frankrike etter å ha tatt gull med USA, sjokkerte hjemlandet da hun tidligere i år sa hun nektet å besøke Det hvite hus dersom de vant. Det er en tradisjon for amerikanske lag å hilse på presidenten ved seier.

- Jeg skal ikke besøke Det hvite hus. Jeg tviler også på at vi blir invitert, sa hun da.

Det førte til en rekke med Twittermeldinger fra president Donald Trump der han hevdet at alle idrettslag elsker å komme til Det hvite hus. Samtidig rettet han blikket mot Rapinoe og sa at hun måtte vinne først før hun uttalte seg.

- Fullfør jobben. Vinn eller tap, skrev Trump.

- Du ekskluderer

De amerikanske fotballjentene vant turneringen, og i et stort intervju med CNN tirsdag, står Rapinoe fortsatt for det hun sa.

- Jeg mente hvert ord av det. Jeg vil fortsatt ikke dra til Det hvite hus, og hver lagkamerat jeg har snakket med er lite interessert i det.

Fotballstjerna mener at laget har kjempet hardt og lenge på egen hånd for å komme seg dit de er i dag, og vil derfor ikke bli misbrukt i en kampanje for presidenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer